divendres, 12 de setembre del 2014

arròs de costella i conill amb camagrocs

BOLETS!!!

Us anuncio que el cap de semana passat ja vaig recollir bolets al Pirineu. Vam trobar molts rossinyol, camagrocs, rovellons i algun cep! Els rossinyols els he fet amb fricandó de vedella i els vull provar amb calamars també. Els ceps els vaig confitar en oli i els camagrocs els he assecat. De rovellons ens va quedar un plat molt petit perquè estaven molt plens de cucs. Us poso aquesta recepta d'arròs que és del meu cunyat Pere i és fantàstica. Els camagrocs hi donen un gustet boníssim. Penseu que els bolets no es rentem mai sota un raig d'aigua o submergint-los en aigua. Netegeu-los amb la mà humida o un pinzell o un drap humit. Si ho feu així es conserva més el seu gust.








INGREDIENTS:

2 talls de conill

4 talls de costella de porc

2 grans d'all

2 tomàquets madurs grossos

1 tassa de cafè de vi negre

50 g de camagrocs secs o 250 g de camagrocs frescos
(també ho podeu fer amb trompetes i camagrocs barrejats)

2 tasses d'arròs



Posem els camagrocs en remull en un bol amb una mica d'aigua. Si els teniu secs, si són frescos no cal.

Ratllem els tomàquets i pelem els alls i els tallem a làmines.

Salem i empebrem els talls de costella i conill.

Posem un pot amb aigua al foc perquè s'escalfi per fer l'arròs.

Posem una cassola al foc amb una mica d'oli. No ha de ser plana com per fer paella, la volem una mica fonda. Hi posem els talls de conill i costella i els enrossim a la cassola.

Els traiem i els reservem. Posem a la cassola els grans d'all pelats i tallats a làmines i després d'un parell de voltes i sense que es cremin hi posem els tomàquets ratllats. Hi posem una mica de sal.

Un cop el tomàquet ene queda tot com una pasta hi posen la carn de nou i el vi negre i deixem que es redueixi una mica. Escorrem els camagrocs i els afegim a la cassola. Desprès d'un parell de voltes hi afegim l'arròs i fem que s'empapi amb tot plegat.

Hi anem afegint aigua calenta del pot mica en mica durant uns 15 minuts. Passat aquest temps tastem l'arròs per si hem de corregir de sal i el deixem encara uns 5 minuts més. Tasteu-lo i traieu-lo quan el noteu al gust de la vostra cocció. El normal són 20 minuts.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada