dissabte, 20 de setembre del 2014

amanida de prèssec i boletes de formatge

PRÈSSECS DE VINYA

Els prèssecs gros a casa semper n'havaient dit de vinya. Ara es diuen prèssecs de Calanda. Però les prèssecs de Calanda només son les que es cullen allà. En fi, que aquesta amanida porta prèssecs grocs ja siguin de vinya o de Calanda. Els de vinya ja s'estan acabant però a final de temporada venen els de calanda, així que feu-los amb els que trobeu. També ho podeu fer durant l'any amb mango, que ens ve de no se on i en trobem tot l'any. Si voleu veure més amanides amb fruites teniu: amanida amb fonoll i taronjaamanida de prunesamanida de fruitesamanida amb magranaamanida amb raïm a la francesa o amanida amb figues i pernil.







INGREDIENTS:

1/2 enciam

1 prèssec de vina o de Calanda

1 tarrina de formatge d'untar d'herbes

150 g de mató

50 g de sèsam torrat

1 pastanaga petita

per la vinagreta:

1 cullerada de cafè de mel

4 cullerades soperes d'oli

1 cullerada sopera de vinagre de Mòdena

3 mitges nous

1 polsim de sal

estragó


Rentem l'enciam i l'escorrem, si teniu centrifugadora millor. Si no en teniu el podeu assecar amb paper de cuina. La qüestió és que no quedi aigua a la plata de l'amanida.

Pelem la pastanaga i la ratllem amb la part més estreta del ratllador.

Barregem el mató i el formatge d'untar fins a fer-ne una pasta homogènia.

Pelem el prèssec i el tallem a daus petits.

Posem l'enciam en una plàtera i el prèssec repartit al damunt.

Fem una vinagreta amb tots els ingredients tritrurats fins que ens quedi una salsa. La posem per damunt de l'amanida.

En un plat pla hi posem la pastanaga ratllada i en l'altre el sèsam. Fem boletes petites de formatge i mató. N'arrebossem la meitat en la pastanaga ratllada i l'altra meitat en el sèsam.

Posem les boletes repartides sobre l'amanida.




1 comentari:

  1. Bona idea, la de les boletes de formatge! Els préssecs de vinya són de les fruites que més m'agraden. Petns!

    ResponElimina