dimarts, 5 d’octubre del 2010

pasta amb carbassó 2 receptes

Parlem dels carbassons. Sí, ja, que feu crema de carbassó, no? Però és que hi ha més vida amb els carbassons a part de la crema. Es poden fer amb tempura o senzillament fregits junt a patates i ceba com acompanyament d'un bistec o en carpaccio: tallats ben prims i amanits amb una vinagreta de mel i unes birutes de parmesà...
Moltes vegades comprem productes i sempre fem amb ells la mateixa recepta, però amb un mateix producte es poden fer diverses receptes. Així quan sigui el temps d'aquest producte ens el podem menjar de moltes maneres diferents i no ens avorrim.
Us explicaré dues receptes per fer amb pasta i carbassons. Si us agrada el carbassó proveu aquest acompanyament amb carbassó .
Proveu també altres receptes amb pasta i verdures com: spaguetti amb esbergínia o spaguetti amb salsa de pebrot.







PASTA AMB CARBASSÓ I TONYINA

INGREDIENTS:

300 grs. de pasta macarrons, fussilli, margarites (pasta curta)

1 carbassó gran

1 ceba gran

1 tomàquet mitjà

1 llauna de tonyina gran

olives negres d'aragó (al gust)

sal i oli


Agafem una olla i la posem al foc amb aigua i sal. Quan bulli hi tirem la pasta i la deixem el temps de cocció que digui l'envàs.

Mentrestant agafem la ceba i la pelem i la tallem a quadradets petits. Posem la ceba en una cassola gran i fonda amb oli com sempre, amb l'oli just ni massa ni poc, que cobreixi el fons.

Mentre anem fent la ceba, agafem el carbassó i si te la pell ben tersa el deixem sense pelar i el tallem a talls ben primets, sinó, el pelem primer.

Anem fent el carbassó fins que estigui tou i aleshores hi posem el tomàquet ratllat. Hi afegim sal i ho deixem fer tot plegat una mica més.

Apaguem el foc i hi posem les olives (jo les posaria sense pinyol) i la tonyina.

Un cop la pasta estigui cuita l'hi afegim aigua freda ràpidament  per parar la cocció i si ja tenim tot fet a la cassola l'escorrem, sinó la deixem amb aigua fins al moment de posar-la a la cassola, així no se'ns enganxarà la pasta.

Quan tinguem la pasta ben escorreguda l'afegim a la cassola amb tot plegat i li donem un parell de voltes.






FUSILLI AMB CARBASSÓ I ROQUEFORT

INGREDIENTS:

300 grs. de macarrons

1 carbassó gran o dos de petits

1 brick petit de nata per cuinar

50 grs de formatge roquefort

sàlvia (opcional)

oli i sal

Nois ara vaig a fer un cortar y pegar perquè ja ho he dit abans.
Agafem una olla i la posem al foc amb aigua i sal. Quan bulli hi tirem la pasta i la deixem el temps de cocció que digui l'envàs.
Agafem el carbassó i si te la pell ben tersa el deixem sense pelar i el tallem a talls ben primets, sinó, el pelem primer.
Posem el carbassó en una cassola al foc i el fem fins que estigui tou. L'amaniu amb una mica de sal i una mica de sàlvia, que li dóna un toc especial. Hi afegim el formatge roquefort al gust, si us agrada que tingui molt de gust de formatge n'hi poseu més i si us agrada suau de gust menys.
Hi afegiu la crema de llet i ho deixeu fer dos minuts.
Un cop estiguin escorreguts els macarrons, els afegiu a la cassola i ja està.

2 comentaris:

  1. Molt bones les receptes. Vaig a provar de fer els fusilli ara mateix. Gràcies!

    ResponElimina
  2. Molt bons els fussilli! Gràcies i que vagi de gust. Espero poder treure un llibre aviat, srà de menús ja fets. Esteu atents. Un petó

    ResponElimina