dijous, 28 de juny del 2012

pasta amb marisc

QUE VENEN ELS SOGRES !

Voleu un plat per quedar bé? Doncs ja està. No us sortirà molt car perquè es pot convertir en el plat principal si al davant feu una mica d'amanida i un pica-pica lleuger.
Així que ja ho sabeu, si teniu els sogres a dinar o heu d'impressionar algú, heu trobat la recepta adequada. També ho és pel dia que sou 8 a dinar, és un plat que amb la mateixa feina en prepares per més colla, no sé si m'explico.







INGREDIENTS:

150 grs de musclos

150 grs de cloïsses

6 gambes

1 calamar petit (tallat a anelles)

150 grs de pasta (spaguetti, fussili, farfalle, papardelle...)

1 ceba petita

1 tomàquet gran

1 dent d'all

1 fulla de llorer

1/4 de tassa petita de cognac

1 bitxo sec (opcional)

Agafem les cloïsses i les posem en un bol amb un grapat gran de sal i unes gotetes de llimona perquè s'obrin una mica i deixin anar la sorra que puguin tenir a dins.

Mentres pelem i tallem la ceba a quadrats ben petits i ratllem el tomàquet i ho deixem per separat.

Netegem bé el calamar de les pells que pugui tenir i partim la part de les potes en tres o quatre trossos.

Traiem el cap de les gambes i el guardem en un plat. Estirem el fregall que porten els musclos que els surt a fora i netegem una mica la closca dels musclos rascant amb un ganivet, si és que estan molt bruts. Jo us aconsello comprar-ne quan estiguin força nets, així us ho estalvieu.

Posem els musclos i les cloïses escorregudes dins una cassola amb una fulla de llorer, esquitxem amb la mà una mica d'aigua per sobre, que farà vapor. Tapem la cassola amb una tapadora perquè ens quedi ben hermètica i ho posem el foc perquè s'obrin amb el vapor. Al cap de 5  minuts ja estaran oberts i es pot retirar la cassola del foc. Li traiem una closca als musclos i els hi retirem amb els dits el fregall que els hagi pogut quedar, són més agradables de menjar sense.

Traiem les cloïsses i les deixem junt amb les musclos. ATENCIÓ no llenceu el suc que ha quedat de coure els musclos i les cloïsses.

Posem una olla al foc amb  aigua abundant i hi tirem sal. Quan bulli hi tirem la pasta i la deixem el temps que indiqui l'envàs.

Mentres agafem una cassola fonda on ens capiga el peix i la pasta i hi posem un raig generòs d'oli. Amb el foc viu hi posem el cap de les gambes i les anem aixafant perquè deixin anar tota la substància a l'oli. Al cap de 5 minuts ja els podem treure i hi posem la ceba tallada i l'all sencer amb un cop perquè estigui aixafat i deixi anar el gust, ho anem remenant. Si hi voleu posar un bitxo també li poseu ara. Quan veiem la ceba tova hi posem  el cognac. Deixem que el cognac s'evapori  un mica i seguidament hi posem el calamar i les cues de les gambes. Quan el calamar es torna de color rosa clar hi podem posar el tomàquet ratllat i una mica de sal i sucre. Ho deixem tot plegat que el tomàquet es cogui. Al cap d'uns 7 minuts hi podem posar el suc dels musclos, sense deixar-hi anar el suc final que hi haurà una mica de sorra. Hi posem els musclos i les cloïses també i escòrrem bé la pasta i ja la podem tirar.

Donem un parell de voltes a tot plegat i hi posem una mica de julivert ben trinxadet per sobre sense remenar i ja es pot apagar el foc. Es serveix inmediatament.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada