divendres, 8 de juny del 2012

lassanya d'estiu

ARRIBAR I MOLDRE

Si comenceu a anar a la platja us anirà bé aquesta amanida que es pot deixar feta al matí i quan arribeu podeu parar taula directament. Un plat complert i refrescant amb verdures, proteïnes i hidrats de carboni.
I no em direu que no te bona pinta!!! Recordeu que els ingredients son per dues persones però si en feu el doble sempre ho podeu guardar a la nevera un parell de dies. Això si heu tingut la precaució de guardar-ho a la nevera de seguida. Si ho deixeu sobre la taula i ho guardeu a mitja  tarda ...



Aquesta és per 6 persones



INGREDIENTS:

3 plaques de lassanya (de les que no s'han de bullir)

2 llagostins cuits

4 barretes de cranc petites si son grans 3

1 rodanxa de pinya, natural o en almíbar

3 o 4  fulles d'enciam

1/3 llauna de blat de moro

1 ou

salsa rosa:

1 ou

1 got d'oli de girasol

1 raig petit de vinagre de vi negre ( que no sigui módena)

2 cullerades ketchup

suc de mitja taronja

1 cullerada de postre de cognac

sal i pebre


Els llagostins cuits els podeu comprar congelats. Els deixeu a sobre del marbre i s'aniran descongelant. Feu el mateix amb les barretes de cranc. Quan s'hagin descongelat els podeu pelar.

Posem un pot amb aigua i un ou a dins. A partir que comenci a bullir hem de comptar 15 minuts i ja el podem treure del foc. Per pelar-lo esperarem que es refredi una mica.

Poseu les plaques de lassanya en remull amb aigua calenta el temps que indiqui l'envàs.

Mentres preparem l'enciam ben net i escorregut. Recordeu que si no teniu centrifugadora el podeu embolicar en un drap, agafeu les quatre puntes i el feu voltar com un molinet amb el braç ben estés. Veureu que tot l'excès d'aigua quedarà en el drap.

Tallem l'enciam en trossos ben petits, amb un ganivet. Tallem igualment la pinya a trossos petits. Escorrem bé el blat de moro també.

Ara prepararem la salsa rosa.

Barregem bé una part de la salsa rosa, l'enciam, el blat de moro, les barretes de cranc tallades a trossos petits, la pinya i mig ou dur tallat. No ha de quedar molt banyat amb salsa, sinó es fa pesat.

Assequem bé les plaques de lassanya i agafem una plàtera plana per posar-la.

Posem primer un rajolí d'oli a la plàtera perquè la placa de lassanya no s'enganxi. A sobre hi posem la meitat del farcit ben repartit. Posem una altra placa de lassanya i a sobre la resta del farcit. Finalment tapem amb una placa de lassanya i la tapem amb salsa rosa, el mig ou dur que ens quedava ratllat per sobre i els dos llagostins sobre de tot.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada