dimarts, 5 de juny del 2018

alvocat farcit d'arròs

HO HEU DE PROVAR

En gustos no hi ha res a dir, hi ha qui agrada un ingredient i qui no li agrada. Això passa amb l'alvocat com en altres ingredients. Però crec que és interessant canviar la manera de preparar-lo per veure si d'aquesta forma diferent ens agrada més. ës una pena renunciar a menjar alvocats és un aliment molt sa. Sabíeu que ajuda a millorar el nivell del colesterol? Hi ha una brama que corre que diu que és molt gras, el que no es diu és que conté una grasa sana. Disminueix la inflamació de les articulacions,  millora el sistema inmunitari, ajuda a l'aspecte d'una pell i cabells sans i hidratats.
En fi, poseu alvocats a la vostra dieta diària, ho agraireu. Avui l'alvocat està preparat en forma de maionesa. Podeu amanir unes verdures amb ella, posar-la sobre una llesca de pa amb salmó damunt i mil i una coses més que se us acudiran. Si voleu més idees per preparar-lo mireu aquí.






INGREDIENTS:

1 alvocat

1'5 tasses d'arròs llarg

1 pastanaga

6 talls de llonganissa de gall dindi

2 troncs de margalló (en castellà palmito)

1 llima

1 all mooolt petit

oli, sal i pebre



Posem un pot al foc amb 4 tasses d'aigua i 1'5 tassa d'arròs. Penseu que la mida d'una ració d'arròs per una persoan és la d'una tassa de cafè. Un cop cuit et surt un plat maco. En aquest cas com que hi haurà més ingredients per dues persones he comptat només una tassa i mitja. Hi afegim sal i quan comenci a bullir abaixem el foc a mitjà i tapem per què bulli durant 20 minuts. Hem d'agafar un pot que sigui gran, si és massa petit l'aigua ens sobreixirà per dalt quan bulli.

Mentre preparem tot el demés. Tallem l'alvocat per la meitat, per la part llarga. Clavem un ganivet per la fulla al pinyol per poder-lo treure i traiem la polpa amb una cullera.

Posem la polpa d'alvocat en un pot batedor i hi afegim la ratlladura de mitja llima i el suc, sal, una mica de pebre i 3 cullerades soperes d'oli. Ho triturem tot plegat i ens quedarà una maionesa espessa.

Pelem la pastanaga i la ratllem.

Tallem els talls de llangonissa a trossets petits.

Un cop l'arròs fet el deixem en un plat pla perquè es refredi. Veureu que s'haurà begut tota l'aigua.

Quan l'arròs s'hagi refredat el barregem amb la maionesa d'alvocat, la pastanaga ratllada, la llonganissa i omplim la pell dels alvocat amb la barreja.

Guarnim l'alvocat amb el margalló tallat a rodanxes. Ho podeu guarnir amb olives, tomàquets xerri...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada