dijous, 9 de febrer del 2017

pancakes de plàtan

COSTUMS DE FORA

Anem incorporant moltes vegades sense adonar-nos costums alimentaris de fora. Per exemple quan posem una vinagreta en una amanida, que ara ja ens sembla normal, estem copiant un costum francès de posar salses a les amanides. Aquí sempre les haviem amanit amb oli, sal i vinagre just a l'hora de menjar-la. Però en un món on tot està conectat, tot viatja, ja queden pocs productes que siguin autòctons i te'ls hagis de menjar allà mateix d'on son. Total que mengem cereals per esmorzar, cosa que no haviem fet mai, celebrem el halloween i tot el que vosaltres ja veieu en el vostre dia a dia. Doncs jo us presento un altre costum forani, menjar "tortitas" o pancakes com n'hauríem de dir en català. Si voleu per esmorzar, per berenar, per sopar o com a postres. Bon profit!






INGREDIENTS:


2 ous

3 plàtans

2 cullerades de farina curulles

3 cullerades petites de sucre

un polsim de sal

2 cullerades petites de llevat

canyella i nou moscada

1 iogurt grec

mel

mantega






Xafem els plàtans amb una forquilla, necessitarem que estiguin al punt, si son verds no ens aniran bé. Els treballem fins que ens quedin fets una  pasta

Barregem els plàtans amb els ous ja batuts amb un polsim de sal. 

Hi afegim la farina , les cullerades de sucre, una mica de nou moscada ratllada i canyella en pols i les cullerades de llevat. No ens passem amb les espècies, però vaja al vostre gust.

Si ens queda massa espés hi afegim un rajolí de llet, si ho trobem massa lçiquid hi podem posar un pel més de farina.

Posem una paella al foc i la untem amb una mica de mantega, amb un paper de cuina si voleu. Un cop sigui ben calenta hi posem les cullerades de la massa repartides per tot arreu que no es toquin i les deixem fer a foc mitjà una mica menys d'un minut per costat. Veureu que es poden tombar perquè les vores queden quallades i només queda líquid el mig. Les anem fent en tandes i comencem per untar una mica de mantega cada vegada.

Servim els pancakes en una plat amb el iogurt al mig i amb rajolins de mel per damunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada