dilluns, 20 de febrer del 2017

flam d'espàrrecs

CARNAVAL, CARNAVAL!

Com que és carnaval farem una recepta de verdures disfressades. Què us semblen aquests flamets com magdalenes? Amb aquesta mateixa idea podeu fer-ne amb diferents verdures: carbassa, pastanaga, carbassó, bròquil, coliflor... o barrejades fins i tot. Si voleu fer més verdures disfressades proveu aquestes altres receptes: flam de bledes, flam de carbassa amb salsa gorgonzola, pionono d'espinacs, pastisset de pastanaga, flam de pastanaga i coliflor o croquetes d'espinacs.







INGREDIENTS:

4 ous

1 manat d'espàrrecs

4 alls tendres

sal, pebre i nou moscada



Encenem el forn a 180º.

De fet és com si fèssim una minitruita al forn. Farem servir els motlles de forn que tenen forats rodons per fer-hi pastissets o magdalenes.

Triem els espàrrecs, els dobleguem fins que se'ns trenquen per aprofitar així només la part més tendra. Els tallem a rodanxes petites.

Triem els alls tendres, els traiem la pell de fora i només aprofitem la part blanca.  Els fem també a rodanxes petites.

Posem una paella amb oli i hi posem els espàrrecs i els alls tendres, els fem a foc mitjà-baix perquès es vagin estovant. Els amanim amb sal, pebre i una mica de nou moscada. Podeu substituir la nou moscada per julivert si ho voleu, es tracta d'aromatitzar-ho una mica.

Batem els ous amb una mica de sal. Hi barregem les verdures un cop cuites.

Omplim el motlle posant a cada rodona ou i verdura, que quedi repartit.

Coem els flamets a 180º durant uns 12 minuts. Els podeu treure quan els veieu una mica torradets de sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada