dimarts, 27 de setembre del 2016

crema de crèixens

LA PRESENTACIÓ

Una simple sopa de color verd però amb una presentació cuidada entra pels ulls, no? No costa res de fer, fem un cercle amb la nata líquida damunt de la crema de verdures. Agafem una forquilla petita i anem desplaçant una vegada cap endins i la següent cap enfora la nata. Amb la punta de la forquilla però de forma molt superficial, no l'hem d'enfonsar. I d'aquesta manera ens quedarà aquesta flor. Com totes les sopes es poden servir calentes o fredes. Així que segons com us sentiu la deixeu refredar a la nevera o us la mengeu calenta. Voleu més cremes? Mireu aquestes que són verdes i de tots colors: crema de moniato que ara n'és el temps,  crema de pastanaga i carbassa, crema de pèsols, crema de poma al curri, crema de xampinyons, sopa de tomàquet o crema de remolatxa que queda d'un coor fúcsia preciós.





INGREDIENTS:

1 porro
1 patata petita
1 ceba petita
1 plàtera de crèixens
1 bric de nata líquida per cuinar




Pelem la patata i la ceba i traiem la primera pell del porro. Ho tallem a trossos.

Triem els crèixens, només ens fixarem que no hi hagi cap fulla molt trencada o ja passada i la treurem.

Posem un rajolí d'oli en una olla només que cobreixi el fons. Hi posem les verdures el porro, la patata i la ceba i ho amanim amb una mica de sal. Ho deixem a foc baix i tapat que sui una mica. Al cap de 10 munts que ja s'hagi estovat una mica hi afegim els crèixens.

Ho cobrim amb aigua calenta, just que ho cobreixi. Ho deixem uns 15 minuts bullint a foc suau.

Un cop fora del foc ho triturem tot plegat fins a deixar una crema ben fina.

Ho servim amb un rajolí de nata líquida al plat per fer la decoració que ja us he explicat al començament de l'entrada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada