divendres, 30 de setembre del 2016

llenguado a la llimona

SENZILL

Plats senzills amb pocs ingredients. Aquests son els que més m'agraden. Que amb el que tenim a casa els poguem fer. Endavant amb la nostra imaginació. Amb el que tinc avui què podria fer? Doncs segur que un plat ben bé. No tingueu por a provar, a males no ho tornareu a fer més o podreu corregir el resultat si no us ha agradat del tot. En aquest cas a mi em va sortir massa fort de gust de llimona, per això ja us he corregit les quantitats perquè no tingueu aquest problema. Bon profit! I si us agrada la llimona podeu fer aquests plats: secret ibèric amb puré de patata a la llimona, pollastre amb llima i llimona, calamars a la planxa a la llimona, pasta amb llimona, fusilli amb carbassó i menta, llenguado meunière o postres com: pasta de full amb fruits secs i xarop de llimona, copa de llimona, macedònia amb llimona o mousse de llimona.







INGREDIENTS:

1 llenguado a filets que faci més de mig quilo (les espines també les volem)

1 tasseta de cafè de vi blanc

1 llimona

1 llima

4 cullerades soperes d'aigua

farina

1 cullerada d'ametlles torrades

1 cullerada petita de mantega

oli



Tallem els filets de llenguado a tires no gaire primes. Les salem i les enfarinem i en traiem l'excès de farina espolsant-les una mica.

Ratllem la pell de llima i de llimona amb el ratllador més petit i fem suc de mitja llimona.

Posem una paella al foc amb una mica d'oli i hi posem les espines que s'enroseixin.

Un cop enrossides les traiem i hi posem les tires de llenguado que es facin d'un costat i de l'altre. Anem en compte quan les tombem perquè son molt fràgils i es poden trencar. Només les deixem d'un costat i quan estan fetes les tombem de l'altre, no les maregeu perquè se us trencaran.

Un cop cuites les tires afegim a la paella el vi blanc i el suc de llimona així com la ratlladura de pell de llima i llimona. Ho deixem uns segons i hi afegim les cullerades soperes d'aigua.

Finalment hi afegim les ametlles passades per la picadora i fetes pols, faran com de farina per espessir el suc.

Quan el suc s'hagi reduit força afeim a la paella una cullerada de postres de mantega i deixem que es reparteixi bé i ja podem apagar el foc.

Ho podeu servir amb unes herbes fresques per sobre com julivert o porradell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada