diumenge, 17 de juliol del 2016

carpaccio de tomàquet

LA MEVA DÈRIA

Més all negre. Què us sembla fer-lo servir per amanir? El passem pel túrmix amb oli i fem aquest tomàquet en forma de carpaccio que queda boníssim, semblen encenalls. Ara de tomàquets se'n troben de moltes menes. Aprofitem-los, tots tenen les eeves pròpies característiques. Alguns com els de pera son més molsosos i ens farà una slasa de tomàquet espectacular. D'altres com els Monterosa tenen la pell més prima i son molt adequats pels llefiscosos que sempre hi troben pell als tomàquets d'amanir. Els ibérics, de color més verd i amb  forma de carbassetes son més dolços i boníssims amanits... Proveu-los i decidiu com els voleu fer. Jo us deixo unes quantes receptes de tomàquets per aprofitar-los: tatin de tomàquet, tomàquet amb tonyina i olives, amanida niçoise, tomàquet farcit, salmorejo amb cireres, gaspatxo de remolatxa, guacamole, esqueixada








INGREDIENTS:

1 tomàquet de cor de bou gros

1 ceba tendra

1 gra d'all negre

1 tassa de café d'oli

1/2 llimona 

sal Maldon



Agafem el tomàquet i el laminem ben prim, ben prim.

Fem el mateix amb la ceba després de pelar-la.

Distribuïm el tomàquet a sota del plat per tot arreu, fem que quedi una cap prima cobrint tot el plat. Al damunt hi posem les anelles de ceba ben repartides.

En un pot de túrmix hi posem l'oli i l'all negre i ho triturem.

Amanim amb aquesta salsa el carpaccio i pel damunt hi posem una mica de ratlladura de pell de llimona, només hem de ratllar la part groga perquè la blanca és amargant, i hi esmicolem una mica de sal Maldon per sobre.

Ho posem, si voleu, a la nevera una estona o ho fem amb un tomàquet que ja estigui fresc. A mi a temperatura ambient també m'agrada, trobo que el tomàquet és més gustós.

2 comentaris:

  1. Nos encanta el tomate! Receta sencilla i deliciosa! Felicidades!

    ResponElimina
  2. A mi también y en verano son exquisitos así que a "tomatear"! Y lo mejor de la receta es que es sencilla! Un beso

    ResponElimina