diumenge, 13 de març del 2016

arròs tres delícies

HEM GUANYAT AMB EL CANVI

Crec que els gustos dels nanos pels restaurant han passat del mejar ràpid dels locals amb hamburgueses, als restaurants xinesos. Potser estic equivocada però em sembla que el menjar xinés s'ha convertit amb el favorit dels infants. Per què serà? Una explicació podria ser que la manera de cuinar xinesa fa que l'elaboració i manipulació del producte es faci tota a la cuina. De manera que nosaltres a taula no tenim cap feina de triar ni de tallar. Potser és per això que els nens la troben fàcil de menjar. Sigui pel que sigui avui us proposo una altra recepta de menjar xinés, la meva versió, és clar. Avui us en poso un clàssic per preparar a casa i fer les delícies dels més petits, mai més ben dit. I si us plau, res de comprar-lo ja cuinat o congelat, que no costa res de fer. Fins i tot podeu tenir l'arròs ja bullit en un tuper a la nevera i preparar-lo serà un moment. Podeu mirar altres receptes japoneses i xineses: pollastre xop-suey, amanida xinesa, wok d'espaguetis picants, wok de verdures i llagostins amb fideus d'arròs, wok de vedella amb ceba tendra, tempura o tartar de salmó a la japonesa







INGREDIENTS:

2 tasses d'arròs

6 llagostins

1 ou

1 ceba petita

4 alls tendres

1 gra d'all

1 tros de pebrot groc

1 tros de pebrot vermell

1 pastanaga

1 tros com el dit gros de gingebre

curri

salsa de soja dolça, de la més fosca

oli de sèsam opcional


Posem un pot al foc amb 4 tasses d'aigua i una mica de sal. Quan l'aigua bulli hi posem les dues tasses de l'arròs basmati que abans haurem esbandit per mirar de treure-li un mica el midó. Un cop l'arròs ja comenci a bullir tapem el pot i ho deixem 15 minuts a foc mitjà.

Pelem la ceba i la tallem a quadrats.

Pelem els alls tendres i els fem a rodanxes.

Tallem els pebrots groc i vermell a quadrats no massa grossos.

Pelem la pastanaga i la fem a daus de mida més aviat petita.

Pelem els llagostins i podem guardar els caps i les pells per afegir a un brou de peix.

Traiem la pell de l'all i el trinxem ben petit. Pelem el gingebre i el ratllem amb el ratllador ben petit.

Un cop tenim tots els ingredients a punt i a mà posem el wok al foc amb un cul d'oli i quan estigui ben calent hi comencem posant els llagostins, els saltem una mica i els traiem.

Seguim posant els pebrots vermell i groc i la pastanaga. Hi donem un parell de tombs i ja podem passar a afegir les següents verdures: alls tendres i ceba. Al cap d'uns minuts hi posem l'all i el gingebre trinxat, una cullerada de curri i tres cullerades de salsa de soja. Hi posem ara si en teniu una cullerada petita d'oli de sèsam que li dóna un gust especial.

Hi afegim l'arròs ja cuit i ben escorregut i els llagostins. Apaguem el foc després de donar un parell de voltes perquè tot es barregi bé.

En una paella amb un rajolí petit d'oli hi posem l'ou sencer, remenem la clara i finalment rebentem el rovell. Ho traiem del foc i el barregem amb l'arròs dins al wok.

Si el voleu servir de manera diferent també podeu fer un ou ferrat per cadascú i posar-lo al plat damunt de l'arròs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada