dijous, 17 de març del 2016

crema catalana

LA TIETA ELISSA

La tieta no es gaire aficionada a la cuina, no ha hagut de cuinar perquè la mare cuinava per tots. Però sí que te una especialitat que és la cerma catalana. Ningú la fa com ella. Així que ara que vé Sant Josep us passo la seva recepta perquè la proveu de fer a casa. Aquí la veieu sense cremar, jo no en tinc de cremador. A casa teniem un cremador que s'escalfava a la flama del foc fins que es posava roent i s'espolsava per sobre de la plàtera força sucre, per parts, i s'hi posava el cremador damunt com si marquessis el cul d'una vaca per posar-hi el nom de la seva explotació. Crec que ara ja hi ha cremadors elèctrics però jo no els he provat mai. Podeu fer una innovació aquest any i fer la crema de Sant Josep de manera diferent: crema de mango







INGREDIENTS:

1 litre de llet

10 ous

20 cullerades de sucre

1 branca de canyella

la pell d'una taronja i d'una llimona

2 cullerades plenes de midó


Guardem una tassa de llet per desfer el midó després. Posem la resta de la llet al foc amb la canyella i la pell de la llimona i la taronja. La pell tarieu-la amb un pelador de patates, de manera que no aprofiteu gens la part blanca de la pell que aporta un gust amargant. La deixem al foc fins que bulli i un cop ja ha bullit l'apartem del foc.

Separem els rovells de les clares. Aquí pots mirar com fer-ho fàcilment.

Barregem els rovells de l'ou amb el sucre i remenem fins a blanquejar. Això vol dir que ho hem de batre fins que els rovells es barregen totalment amb el sucre i es tornen d'un color més clar. No em de sentir soroll de vidres trencats quan ho remenem.

Agafem la tassa de llet que teniem reservada i desfem el midó a dins.

Un cop la llet s'hagi refredat hi afegim els rovells amb el sucre i ho remenem tot plegat. Ho tornem a posar al foc. Quan la llet sigui una mica calenta hi afegim la llet amb midó. Continuem remenant sense parar amb una cullera de fusta. La deixem al foc fins el punt que comença a bullir. La retirem del foc abans no bulli del tot.

La repartim en una plàtera i la posem a la nevera fins l'hora de menjar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada