dimecres, 12 de desembre del 2012

rotllets de llaminera de porc

SALTIMBOCA

Aquest és el nom d'un plat italià. El resultat és bonic com veieu a la foto i el gust també. Aquests italians en saben. Un plat ràpid i per quedar bé. La llaminera de porc és una carn ben gustosa i que admet moltes receptes. Aquesta carn feta estovada, i mai millor dit perquè s'ha de colpejar, queda molt tendra. Espero que gaudiu d'aquesta recepta de llaminera de porc.





INGREDIENTS:

1 rellomillo o llaminera de porc

100 grs de bacon no fumat tallat ben fi  (ho podeu substituir també per pernil del país)

1 carbassó

sal, pebre i sàlvia (si no en teniu pot ser alfàbrega també)

oli

salsa de vi blanc:

1 cullerada de postres de farina

1 tassa de café de vi blanc


 Agafem el rellomillo i el tallem en 5 o 6 trossos gruixuts, tot depen de la mida del rellomillo. Els piquem amb una ma de morter o amb un ganivet ample pla, per fer els talls més prims i llargs.

Els hi posem sal, pebre i sàlvia o alfàbrega, tant pot ser seca com fresca.

En un plat hi posem el tall de bacon i a sobre el tall de rellomillo. Ho emboliquem tot plegat deixant el bacon per fora  i els tanquem amb un escuradents perquè no es desemboliquin.

Rentem bé el carbassó i el tallem a talls prims.

Posem en una paella una mica d'oli, no cal que sigui molt abundant. Quan l'oli estigui calent hi posem la carn i els talls de carbassó. Es tracta d'anar fregint els talls de carbassó i la carn en el mateix oli perquè agafi tot plegat gustet. És important tombar la carn de tots costats perquè es vagi fent bé per tot arreu,  també dalt i baix. El foc el posarem mig, ni massa fort ni massa baix.

Un cop tot fregit i ja fora de la paella posem una cullerada de farina dins l'oli, la remenem una mica i li posem el vi blanc. Ho remenem tot plegat fins que la salsa es lligui.  Posem la salsa per sobre del tall i el carbassó ben calenta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada