diumenge, 30 de desembre del 2012

macarrons amb confit d'ànec

MÉS LLARD

Per si no n'heu tingut prou de greix durant aquests dies de Nadal amb la cansalada, la botifarra negre, el llard del rostit, els canalons i tota la pesca us dono aquesta recepta. La veritat és que només n'utilitzarem una mica del greix que porta el confit, no pas tot. No sé si ho sabeu però el greix de l'ànec és molt fort, hi ha un plat típic de la Catalunya nord, el cassoulet, a base de mongetes i ànec i tot cobert amb el seu greix que és una bomba. Un que jo em conec que es va menjar tot el que va trobar al plat encara se'n recorda.
Però tranquils avui això serà més light no us preocupeu i si us agrada el confit d'ànec us recomano aquesta altra recepta: confit d'ànec al forn .





INGREDIENTS:

2 confits d'ànec (envasats al buit o en un pot)

1/3 de llauna de tomàquet trossejat

175 grs de macarrons dels més petits

una mica d'oli i sal


Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal per bullir els macarrons. Quan l'aigua bull hi posem els macarrons el temps que indiqui l'envàs. Quan estiguin bullits els reservem posant-hi un bon raig d'aigua freda per parar la cocció i que no s'enganxin quan els escorrem.

El confit d'ànec ja vé cuit, només ens faria falta escalfar-lo per poder-lo menjar. Per escalfar el confit d'ànec ho hem de fer al bany maria. Normalment vé envoltat de greix i tot el greix està solidificat. Si l'heu comprat en un pot de vidre o una llauna, obriu el pot i ho poseu dins d'un recipient amb aigua a tot el voltant i poseu el recipient al foc perquè escalfi l'aigua i al mateix temps vagi desfent el greix de dins el pot.

Si heu comprat el confit en una bossa envasat al buit el poseu dins d'un pot amb aigua al foc sense obrir el paquet. La mateixa escalfor va desfent el greix i escalfant el confit.

Posem una paella al foc amb tres cullerades del greix del confit i fregim el tomàquet. Hi posem una mica de sal i una mica de sucre al tomàquet.

Trossegeu el confit d'ànec, en trossos petits i sense ossos i deixeu-lo fer una mica dins el tomàquet.

Escorrem bé els macarrons que no ens hi quedi gens d'aigua,i els afegim a la salsa del confit. Els  servim amb una mica de parmesà ratllat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada