diumenge, 11 de novembre del 2012

verdura de colors

MÉS VERDURES AL FORN

M'encanten les verdures al  forn, però m'avorreix cuinar sempre el mateix, o sigui que avui unes quantes verdures de colors diferents per fer una plàtera ben gustosa i que entri pels ulls. Les receptes Lights, sanes, amb verdures... no tenen perquè ser avorrides. No necessiatreu més de 30 minuts per assaborir aquesta recepta de verdures. Si en voleu fer una altre de verdures al forn podeu fer verdura al forn , gratinat d'esbergínia i patates , carxofes, patates i moniato al forn  o escalivada express







INGREDIENTS

1 moniato

1 patata gran

1/2 manat d'espàrrecs

100 grs de xampinyons

12 tomàquets cherry

1 ceba tendra petita

6 ous de guatlla (també poden ser ous de gallina)

1 dent d'all

julivert trinxat

sal i pebre


Engeguem el forn a 200º per escalfar-lo.

Pelem el moniato i la patata i ho tallem a quadrats d'un cm.  més o menys. Els tallem petits així perquè es coguin al mateix temps que les altres verdures.

Tallem els xampinyons pel tros on hi ha terra i els rentem. Tallem pel mig els més grans només.

Pelem la ceba i la tallem a llunes que no siguin primes.

En una plàtera d'anar al forn hi posem les patates i els moniatos repartits primer de tot. A sobre hi posem els xampinyons i la ceba tendra. Decorem amb les espàrrecs i els tomàquets cherry repartits.
Amanim amb sal i pebre i trinxem l'all ben petit i el julivert i ho repartim per sobre. Ho esquitxem amb la mà mateix amb una mica d'aigua. Ho amanim amb un raig d'oli i ho posem al forn a 150º 20 minuts.

Passats els 20 minuts obrim el forn i traiem la plàtera a fora. Hi posem els ous de guatlla repartits, posem la plàtera al forn de nou i l'apaguem. Els ous es couran amb la mateixa escalfor del forn amb 2 o 3 minuts màxim.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada