diumenge, 4 de novembre del 2012

tallarines carbonara

TENIM DISCULPA

SÍ, tenim disculpa per no fer els spaguetti carbonara tal i com ho fan els italians, però és que aquí és impossible trobar guancciale. El guanciale és com la cansalada però es fa amb la part del morro del porc. És més greixós i gustós que la cansalada i es deixa assecar amb sal i no sé si hi posen alguna cosa més. Total que aquí ho hem de fer amb cansalada seca... però no fumada si us plau, d'acord que no ho podem fer igual, però acostem-nos el més possible a la recepta original. Per cert que els meus amics italians em diuen que la vertadera recepta de la carbonara no porta crema de llet.






 INGREDIENTS:

1/4 de ceba (també és opcional)

3 talls de bacon NO FUMAT tallat no massa prim

1 ou

150 grs. de tallarines

parmesà ratllat

oli, sal i pebre


Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal. Quan l'aigua bulli hi posem la pasta i la deixem el temps que indiqui l'envàs.

Tallem la ceba a trossos ben petits.

Posem una cassola amb una mica d'oli al foc. Quan estigui ben calent hi posem la cansalada i l'anem tombant fins que estigui ben torrada. Quna la veiem cuita hi posem la ceba tallada a trossos i hi posem sal i pebre. Si la pasta encara no està feta podem apagar el foc de moment.

En un plat batem un ou amb una mica de sal i ho deixem reservat per després.

Quan la pasta estigui cuita hi posem un raig d'aigua freda per parar l'ebullició l'escorrem. No cal escorrer-la deel tot, si ens cau una mica d'aigua a la cassola no passarà res, se la beurà de seguida. L'afegim a la cassola amb la cansalada i la ceba i li posem l'ou batut i una mica de parmesà ratllat, li donem un parell de voltes i ja es pot apagar el foc.

Com tots els plats de pasta, però aquest encara més que cap altre, els comensals han d'esperar-la. Si la servim encara que siguin uns minuts després de treure-la del foc ens quedarà atapeïda i seca.

A la taula es pot deixar el parmesà ratllat perquè cadascú se'n posi una mica més al seu gust.






2 comentaris:

  1. Pots subscriure'm al bloc? n.venturaam@gmail.com

    Gràcies!

    ResponElimina
  2. OOOh, ho sento , la configuració del bloc nomé em permet enviar a un número determinat d' adreces electròniques i ara ja ho tinc complert i no en puc afegir cap més. Em sap greu!

    ResponElimina