diumenge, 7 d’octubre del 2012

pastís de galetes

HAPY HAPY TO YOU

No, no m'he equivocat, aquesta era la versió que feiem a casa, això de birthday no entrava dins del nostre vocabulari. Quan anava de visita a Barcelona a veure la iaia ella ens feia aquest pastís, és una recepta familiar. En fi, avui us presento el pastís d'aniversari dels meus fills. És el que portaven a escola quan eren petits. I triomfava, eh! que el Pau va fer un sopar amb ex alumnes del cole i encara se'n recorden... Doncs dedicat a la Núria que segueix el bloc i estava esperant aquesta recepta, un petó.






INGREDIENTS:

5 cullerades soperes de nesquick o un café doble carregat  (segons si voleu fer una versió adulta)

1 paquet de galetes marbú dorada (són les que van millor)

1 got de llet

1 paquet de mantega

1 rajola de xocolata negra de nestlé postres per desfer

el que vulgueu per guarnir 


Traiem la mantega de la nevera. La necessiten tova per poder untar les galetes i que no es trenquin. Aquest és el truc principal.

Agafem un pot amb aigua i busquem una tassa que hi càpiga a dins o un altre pot més petit per poder fondre la xocolata. Tallem la rajola de xocolata a bocins. Posem el pot amb aigua al foc, i a dins la tassa amb la xocolata, una esquitxada d'aigua i una cullerada de mantega. Sense que l'aigua arribi a bullir anem remenant la xocolata fins que estigui completament desfeta. Reservem el pot amb la tassa a dins perquè es mantingui calenta però fora del foc.

Agafem un plat fondo ample i hi posem una mica de llet amb les cullerades de nesquick. S'hi voleu fer una versió més adulta hi podeu posar café només o café amb brandy o amb una mica de baileys.

Remenem bé la llet amb el nesquick i comencem mica en mica a sucar galeta a galeta. Si les deixeu totes en remull es desfan. La manera de sucar-les és ràpida, primer un costat i li donem la volta perquè es suqui l'altre i la traiem. 

Un cop sucada hi posem mantega per una cara. Suquem una altra galeta i tapem la part untada de mantega amb aquesta i untem l'última galeta amb mantega. En suquem una altre amb llet l'afegim a la tira que ens va quedant i li posem mantega. Així amb totes les galetes que vulgueu fer, anar formant com aquest braç de gitano.

Necessiteu una plàtera llarga per posar-ho. Un cop fet tot el braç, ens quedarà com un paquet de galetes però en mig de cada galeta hi haurem posat mantega.

Finalment es cobreix amb la xocolata fosa per tot arreu i es guarneix amb lacasitos, cagarrutes de xocolata o el que vulgueu.

Es posa a la nevera almenys una hora i a l'hora de tallar es fa al biaix, perquè el tall parteixi les galetes i ens quedi un plat on es veurà una ratlla de galeta i una altra de mantega succesivament. Si no m'heu entés heu de tallar en la direcció que vaig dibuixar amb la canya.

Ben fred, deliciós!!


5 comentaris:

  1. Aquest és un patís de quan era petita, i no recordava com ho feiem! quins records més dolços!!

    ResponElimina
  2. A mi també em porta a d'altres temps quan el faig i m'encanta!!!

    ResponElimina
  3. I com m'agrada a mi: Servit fred i la xocolata calenta desfeta per sobre :)

    Laia

    ResponElimina
  4. Quins records Núria! Mai ho he oblidat. Ho he fet de vegades recordant les indicacions que em va donar el Pau amb 7 o 8 anys però alguna cosa fallava sempre. Encara que sempre agradava! Des que la vas posar tot perfecte! Gracias milllllll

    Nuria

    ResponElimina
  5. Mol gràcies a tu pel teu comentari. Jo encara la faig amb els meus nebots i continua triomfant!! No falla mai. Petons.

    ResponElimina