dilluns, 25 de juny del 2012

pollastre a l'"ajillo"

POLLASTRE, UN CLÀSSIC

Potser sí que el pollastre és un clàssic, però te la qualitat de ser un plat de diari i de convertir-se en un bon plat de diumenge també. Si esteu cansats de menjar el típic pollastre rostit proveu aquesta manera de fer-lo és molt fàcil i el resultat és boníssim. Penseu que el podeu fer quan tingueu un moment, no necessitarem més de 35 minuts, i el podeu tenir guardat a la nevera per gaudir-ne a qualsevol moment. És una recepta de pollastre molt clàssica però feta d'una manera diferent. Els que vareu disfutar amb el  pollastre amb llima i llimona us enganxareu a aquesta nova recepta de pollastre.








INGREDIENTS:

1/2 pollastre a trossos petits (per exemple tres trossos de cada quart)

1 fulla de llorer

boletes de pebre

4 dents d'all

1/2 llimona

10 ametlles o avellanes torrades

1/2 tassa de vi blanc

1/4 de cognac

farigola, romaní, orenga

oli, sal i pebre

Agafem el pollastre i intentem treure petits ossos que hi hagin pogut quedar perquè no ens els trobem després. Amanim els talls amb sal i pebre.

Sofregim primer els talls de pollastre amb boles de pebre, 2 dents d'all que els haurem donat un cop perquè s'esberlin i deixin anar més gust, i llorer. Els enrossim bé d'una banda i de l'altre. Hi posem les herbes que no siguin escasses que en aquest plat li van molt. Quan estan ben rostits els talls hi tirem  el vi i el cognac i mitja tassa d'aigua una mica més tard.

Ho deixem  25 minuts a foc mig, tapat, que vagi fent, el foc no ha de ser alt, però ha d'anar fent.

Agafem les ametlles, les dues dents d'all restants i el suc de llimona i ho passem pel turmix. Tirem la picada a la cassola.

Ho deixem deu minuts més a foc mig destapat perquè el suc s'espessi i ja està.

2 comentaris:

  1. Bufa!!!Boníssima i super fàcil!!!De conya!!!Gràcies!!

    ResponElimina
  2. Boníssima i agrada a tothom . L'última vegada que la vaig ferv erem 18!!!

    ResponElimina