dijous, 19 de maig del 2011

quinoa o cuscús amb verdures

BRUNOISE

Ja sabeu que jo sempre us ensenyo paraulotes. La brunoise és la manera de tallar els vegetals, es tracta de fer quadrats d'1x1 cms. Això es fa quan es vol que la verdura quedi ben repartida amb el menjar. També es pot fer una brunoise per fer com un llit a sota d'una carn o peix. Ara quan veieu a la carta tonyina a la planxa amb brunoise de tomàquet no us quedareu amb cara de pòquer, ho podeu demanar sense por que us portin un tomàquet lila.





INGREDIENTS:

1/2 carbassó

1 ceba tendra petita

1 porro

1/2 pebrot vermell

1 pastanaga

100 g de quinoa o de cuscús si no teniu quinoa


Tallem totes les verdures en brunoise o bé a quadrats molt petits, d' 1x1 cms. Agafem una cassola petita o una paella amb oli al fons , que cobreixi bé i la posem al foc. Hi anem fregint les verdures separades, amb l'oli ben fort perquè ens quedin cruixents, no estovades. Quan es vegin ben cuites les traiem.

En un pot amb 1 litre d'aigua hi posem sal i quan bulli hi tirem la quinoa. Necessitarà uns 9 minuts per estar a punt. Si el que feu és cuscus només ho heu de deixar dins l'aigua bullint i apagar el foc. Amb dos minuts ja estarà cuit.

Un cop totes les verdures estan fetes les tornem a posar a la paella juntes i un cop ben escorregut la quinoa o el cuscus ho barregem tot dins la paella que s'impregni bé amb les verdures i l'oli.

Per la presentació heu d'agafar una tassa i omplir-la amb la quinoa i prèmer bé perquè no hi quedin forats a dins i tapar la tassa amb un plat i tombar-ho tot, fent que la quinoa quedi al plat amb forma de flam. Retirem la tassa i quedarà el flam de quinoa tal qual.

Aquesta és una recepta de "cuinat a les Guilleries".

2 comentaris:

  1. Ahir ho vaig fer, pero vaig fer servir quinori, que porta quinoa, arròs integral, trocets de cigrons, mijo, ummmhhhh em va quedar molt bo, gràcies per la idea!!!!!

    ResponElimina
  2. Endavant amb les innovacions i adaptacions! Cadascú al seu aire, això només son idees.

    ResponElimina