diumenge, 15 de maig del 2011

filet amb salsa de pebre verd

IGUAL QUE AL RESTAURANT

Hi ha plats que només mengem al restaurant , però els podem fer a casa sense cap complicació. Avui farem el filet al pebre verd i un altre dia ja el farem amb salsa roquefort. Si el pressupost no us arriba per filet ni entrecot ho podeu fer amb un bistec. Proveu altres maneres de menjar un entrecot amb acompanyaments interessants: entrecot amb puré de moniato a la taronja , bistec amb patates fregides diferents , entrecot amb puré de patata a la llimona







INGREDIENTS:

30 boletes de pebre verd (venen amb un potet de vidre com si fòssin tàperes)

2 filets, entrecots o bistecs 

100 ml. de crema de llet

2 cullerades de mantega

2 cullerades de mostassa, de la de Dijon groga. La verda és més forta i pica

sal i pebre

Agafem la carn i la salem i la pebrem. Agafem les boletes i n'aixafem la meitat, les piquem dins del morter o com pugueu si no teniu cap morter. Les altres les deixeu senceres.

En una paella ben calenta hi posem la cullerada de mantega, el foc baix perquè la mantega es desfaci. Quan la mantega estigui desfeta apugem el foc i quan la paella estigui ben calenta hi tirem la carn. No hem de deixar que la mantega es cremi mai, perquè agafa un gust amargant.

La coem segons el gust de cadascú si es tracta de filet o entrecot que són més gruixuts, el bistec és tomba i tomba. Un cop feta la carn la reservem en un plat.

Mentrestant abaixem una mica el foc i tirem a la paella les boletes de pebre verd, la mantega, la mostassa, la crema de llet i una mica de sal, per aquest ordre. Deixem que tot plegat es reduiexi una mica amb el foc una mica més viu. Allà on haviem deixat la carn veurem que s'hi ha fet un suquet, el tirem a la paella també.

Posem la carn en un altre plat, així ja no tindrà suc i li tirem la salsa per sobre. Si no ho canviem de plat, la salsa s'agualeix amb el suc que deixa la carn.

S'ha de menjar acabat de fer, així que si ho teniu tot a punt podeu demanar que esperin el segon plat que seran cinc minuts, si sou pocs. Si sou molta gent us recomano que tingueu el forn calent i quan hi poseu la salsa deixeu la plàtera a dins amb el forn apagat, només perquè es mantingui l'escalfor.

5 comentaris:

  1. Gràcies!!!! Un plat fàcil i ràpid per un diumenge tot venint de la platja. Ho hem acompanyat amb unes patates al forn. Maribel

    ResponElimina
  2. Oi que la satisfacció és doble quan et feliciten i tu no has tingut molta feina??? Relament hi ha plats que no son gens complicats i queden boníssims. Jo també et felicito, un petó

    ResponElimina