dimecres, 4 de maig del 2011

lluç amb salsa verda

EL LLUÇ "TAMBIEN EXISTE"

Quan anem a comprar al mercat, sobretot a la peixateria ens podem deixar endur pels sentits o per la butxaca. Fem una mica de tot. Mireu en comparació que és el que està millor de preu i fa més bona cara. Els peixos com més frescos són més tiesos estan, no s'han de veure desmaiats. Espero que us serveixi aquesta descripció.

El lluç és un d'aquests peixos que quan fa bona cara val la pena comprar, no surt car en comparació del que s'aprofita. A veure que us sembla aquesta recepta de lluç fàcil i bona. Pels que vulguin quedar millor i no tinguin problema de butxaca hi poden afegir cloïses també.






INGREDIENTS:

4 talls gruixuts de lluç

200 grs de pèsols congelats

1 dent d'all gran

4 branques de julivert

1 tasseta de vi blanc

una mica de farina per rebossar el peix

oli i sal


Agafem un pot amb encara no mig litre d'aigua i hi posem una mica de sal i una pessic de sucre. El posem al foc i quan bulli l'aigua hi tirem els pèsols i els fem 5 minuts, no més.

Agafem els talls de peix i els salem. Posem una cullerada de farina damunt d'un tros de paper d'alumini i passem el peix per la farina. Espolsem l'excès de farina del peix.

Agafem una cassola baixa i li posem oli que cobreixi el fons. Hi posem els talls de lluç quan l'oli estigui calent i els fem per un costat i l'altre. Tres minuts per cada cantó.

Quan tinguem el lluç fet hi afegim el vi i remenem tota la cassola remenant-la per les nanses, mai amb cullera que se'ns desfaria el lluç. Si ha quedat una mica de farina torrada al fons ara es desfarà amb el vi. Deixem un minut que el vi evapori una mica l'alcohol i ja podem afegir els pèsols amb una mica del seu mateix suc. Ens ha de quedar una cassola sucosa, no seca.

Si hi volem afegir les cloïses ho fariem ara.

Abaixem el foc i ho deixem fent xup-xup. Agafem l'all, el julivert, una mica d'oli, una mica de sal i hi afegim una mica de suc de la cassola i ho passem tot pel turmix.

Ho afegim a la cassola i ho deixem 5 minuts més. No ho hem de fer gaire, però tampoc poc, que si no ens poc quedar massa aigualit. Vosaltres mateixos val més afegir-hi una mica de suc dels pèsols si veieu que queda massa sec.

Aquesta cassola es pot enriquir amb les cloïses i en un dia de festa a més la podem guarnir amb trossos d'ou dur i espàrrecs blancs.

4 comentaris:

  1. Que bo amb aquesta salseta. No és que anem massa granats, però si es per comprar bon peix i fer-ne un plat com aquest no fa mal la butxaca!

    ResponElimina
  2. felicitats nuriaa!! es molt xulo el blog! em vaig enterar quan vas sortir a divendres!! de moment encara no he provat cap recepta però d'aquí poc ja em posaré les piles k m'anirà bé espavilar una mica en cuina! moltes gracies!! :)

    ResponElimina
  3. Hola Nuria, m'agrada molt com t'expliques. Ets una persona molt natural i alegre, fas venir ganes de provar de fer les receptes.Enhorabona!
    marga

    ResponElimina
  4. gràcies a tots, si proveu de fer coses expliqueu-me les vostres aventures que m'agradarà saber-ho. Ànims!!

    ResponElimina