dissabte, 7 de maig del 2011

crema de carbassa

FEM L'ÚLTIMA SOPA ABANS DE L'ESTIU?

La carbassa costa molt de pelar, això és veritat, però li hem de buscar la manera perquè sigui més fàcil. El millor és tallar-la a trossos petits abans de pelar-la. Quan tinguem tots els trossos tallats, arrepengem els trossos a la fusta i tallem  la pell com si peléssim un tros de formatge manxego. No se si m'explico... La qüestió és no pelar la carbassa quan té forma arrodonida perquè costa més. Per tant si fem els talls rectes per pelar-la ens resultarà més fàcil. Bona sort valents!!









INGREDIENTS:

1 tros de carbassa de 3/4 de quilo aproximadament

1 ceba gran

1 ou

oli i sal


Pelem la carbassa i la tallem a quadrats no molt grossos. La posem en una olla amb un fons d'oli al foc. El foc mig i l'olla tapada. Pelem i tallem la ceba a llunes normals i la posem a l'olla també. Ho deixem a foc mig-baix fent-se tapat perquè sui tot plegat. La qüestió es que es faci ben tou tot plegat i desprengui suquet. Almeys necessitarem vint minuts. Aquesta és la clau del plat, fer que les verdures quedin ben toves.

Quan ho trobem tot plegat ben tou hi afegirem aigua fins a cobrir les verdures i hi afegirem sal. Ho deixem bullir tot plegat a foc baix uns 10 minuts més. 

Quan ja està fet ho traiem del foc. Ho passem pel turmix amb paciència fins que ens quedi una crema superfina. Quan ja ha no està tan calent com quan ho traiem del foc, hi tirem l'ou cru i ho tornem a batre tot plegat. L'ou li donarà una suavitat i cremositat especial. No tingueu manies que el gust s'ho val.

Si no l'heu de menjar tota el mateix dia que la cuineu jo us aconsello que la part que no us mengeu, la guardeu sense haver-hi posat l'ou. El problema que te és que quan s'escalfa la crema amb l'ou ja posat, és qualla i fa com grumolls. Per això és important tirar-hi l'ou ja fora del foc i quan hagi perdut el bull.

Si voleu es pot acompanyar de cubs de pa torrat, n'hi ha de molts gustos. Aquí un de poma i bacon li podria anar bé. Si no sola és boníssima.









5 comentaris:

  1. nuria! molt bo el video de l'artilugi fantàstic! et passo l'adreça de la meva web: www.laurasurroca.com on podràs veure una altra recepta de la crema de carbassa una mica diferent...soupe de potiron!
    un petonas, laura

    ResponElimina
  2. Hola!

    ara mateix estic fent la crema per sopar! És la primera vegada que cuino carbassa.
    Espero que hem surti igual de bona que la teva.

    ResponElimina
  3. Segur que sí, ja m'explicaràs. Un petó!

    ResponElimina
  4. Em va quedar boníssima!!

    Al final li vaig posar una mica de porro i llet evaporada, per què quedés una miqueta més clara de color. Estava molt bona!

    Moltes gràcies per la recepta! :)

    ResponElimina
  5. Perfecte! Així m'agrada que innoveu!! Petonets

    ResponElimina