dimecres, 27 d’abril del 2011

macarrons amb espàrrecs i alls tendres


TEMPS D'ESPÀRRECS

Ara amb la primavera trobem els millors espàrrecs verds. Ara és el temps. Doncs inaugurem la temporada amb una recepta de pasta amb espàrrecs. En aquest cas hi hem posat també bolets.  No, no és el temps de bolets, però sortosament hi ha uns pots de vidre amb conserva de variat de bolets que surten molt bons. Us recomano la marca Ferrer que a mi m'agraden molt.




Aquests eren penne rigate de peperoni picants. Mmmmm!


INGREDIENTS:


150 grs. de penne rigate o macarrons (en aquest cas eren de pepperoni i eran picants, mmmm!)

1 manat d'espàrrecs verds

4 alls tendres

1 pot de bolets variats

2 dents d'all

julivert

1 tasseta de vi blanc


Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal. Quan bulli hi tirem els macarrons el temps que indiqui l'envàs, com sempre.

Agafem els espàrrecs i els partim amb la mà, anem doblegant l'espàrrec i deixem que es trenqui ell mateix per allà on és encara tendre. És una estratègia per saber fins quin tros d'ha d'aprofitar, per allà on es trenca vol dir que ja es tendre. Veus que fàcil! Agafem els alls tendres i li tallem la punta seca i li treiem les dues primeres pells, si són alls tendres gruixuts i si son prims potser amb una pell fora n'hi haurà prou.

Tallem els espàrrecs i els alls tendres  a trossos d'uns 3 cms.  Posem primer els espàrrecs en una cassola amb un fons d'oli i els saltegem. O sigui els anem tombant per l'oli, sense remenar-los gaire que no es trenquin. Al cap d'uns minuts ja hi podem afegir els alls tendres. Ho saltegem tot plegat.

Escòrrem els bolets del pot de vidre, que no tinguin gens de suc. Si hi ha bolets massa grans, els tallem pel mig. Els posem a la cassola i esperem que es vagin fent i es beguin el seu suc, que ja sabeu que és això tan estrany que fan alguns ingredients quan tenen set!

Mentrestant pelem els alls i els piquem ben petits junt amb el julivert. Ho tirem dins la cassola i hi donem unes quantes voltes. 

Per últim hi afegim el vi i ho deixem a foc viu que es redueixi una mica.

Com que ja tindrem els macarrons fets, desprès de tirar-hi un raig d'aigua freda ja els podem escòrrer. Un cop ben escorreguts els posem dins la cassola i hi donem un parell de voltes a tot plegat perquè es barregi bé amb el foc ja apagat. I ja està.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada