divendres, 8 d’abril del 2011

ous al plat


HEM QUEDAT A CASA

Clar! quan es tenen nens petits és molt pràctic quedar a casa  a sopar i no haver de patir per hores ni res. Quedes a casa amb els amics i després es juga a la play,  als LLops, o es mira una peli. Fantàstic!
Però resulta que et toca organitzar la intendència i ja n'estem farts de pizzes, no?

Doncs aquí va una altra idea fàcil i ràpida per fer a casa en 10 minuts amb els ingredients dels que disposeu.

I per facilitar més les coses podeu utilitzar beixamel ja feta i salsa de tomàquet ja feta. No us en puc recomanar cap marca perquè no les he provat mai, ho sento, però vosaltres segur que trobareu la millor.






INGREDIENTS: (per persona)

1 o dos ous

2 cullerades de pèsols congelats per comensal

4 cullerades de beixamel

3 cullerades de tomàquet fregit

2 talls de xoriço

una mica de mantega


Hem de disposar sobretot d'unes plates petites rodones per anar al forn. Això sí que és indispensable. Si aquesta idea de plat us agrada us en podeu comprar 8 o 10,  perquè teniu un sopar improvitzat per colla en  10 minuts. Una bona barra de pa per sucar i unes cerveses o un bon vi, i bon profit!

Untem la plàtera amb una mica de mantega. A sobre hi disposem els pèsols encara congelats, els dos talls de xoriço i ho tapem amb les cullerades de beixamel i tomàquet fregit. A sobre  de tot hi obrim un ou.

Ho posem al forn a 150º només engegat de la part de baix, i si en teniu, amb la funció de ventilador. En 10 minuts ja estaran fets.

Les variacions sobre aquest plat són il·limitades. Hi podeu posar mongetes seques enlloc de pèsols, o pabrots del piquillo, o ceba fregida, o esbergínia tallada ben prima... Enlloc de xoriço hi podeu posar bacon, pernil, frankfurt, salmó fumat o fins i tot bacallà. Ara ja entra la vostra imaginació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada