dimarts, 12 de setembre del 2017

pastís d'alvocat i cranc

PASTISSOS AMB SORPRESA

Els plats amb presentacions maques sempre son un encert. La gent es queda sorpresa per un plat ben decorat. Hi ha receptes que venen ben presentades al moment de portar a taula i després és un "sálvese  quien pueda" quan es serveix a cada plat. No es pot tenir tot. El primer cop d'efecte però l'aconseguireu segur. Ja veieu que us explico com fer-ho. Si teniu un motlle de vidre rectangular ho fareu sense cap problema. Us enllaço uns quants primers plats amb bones presentacions dignes d'estar en bufets: clavells de pasta filo, farcell de pasta filo de carbassa, pastes salades, pastís de tardor de pollastre, pastís de tomàquet i salmó, pastís de tonyina, pionono d'espinacs, ratatouille en coca, tatin d'escalivada, tatin de tomàquets cirerols, timbal de patates i salmó, milfulles de patata i moniato, volcà de verdures mallorquí, farcellet amb trinxat de col.









INGREDIENTS:

9 llesques de pa de motlle

1 paquet de cranc filat

1 paquet de barretes de cranc

3 ous

2 alvocats

3 rodanxes de pinya

8 fulles d'enciam

per la salsa rosa:

1 ou

1 got d'oli de gira-sol

1 rajolí de vinagre de vi

2 cullerades de quètxup

el suc de mitja taronja

1 cullerada de postres de conyac

sal i pebre



Posem un pot amb aigua amb els tres ous al foc. Quan comenci a bullir comptem 15 minuts i podem apagar el foc. Els pelem un cop s'hagin refredat i els ratllem.

Tallem l'alvocat per la meitat en el sentit llarg i traiem el pinyol. Passem una cullera per desprendre la polpa de la pell. Tallem l'alvocat a làmines primes. 

Folrem un motlle rectangular amb l'alvocat, el folrem tot, les parets i el fons.







Rentem bé l'enciam i l'escorrem sense que quedi una gota d'aigua. El tallem petit.

Tallem les rodanxes de pinya a trossos petits.

Fem a trossos les barretes de cranc. En separem unes quantes rodanxes per la decoració final.

Preparem una maionesa amb l'ou, el got d'oli de gira-sol, un polsim de sal i un rajolí de vinagre. Ho posem en un pot batedor i posem el braç elèctric al fons de tot. Comencem a batre i deixem el braç al fons sense moure'l durant 20 segons. Aleshores comencem a pujar lentament fins arribar a dalt de tot i ja tenim la maionesa.

Barregem la maionesa amb el suc de taronja, el conyac i el quètxup per fer la salsa rosa.

En un bol barregem el cranc filat, les rodanxes de cranc, l'enciam, la pinya a trossos, l'ou dur i 4 cullerades de salsa rosa.

Comencem posant una capa de salsa rosa al fons del motlle. Al damunt hi posem les llesques de pa de motlle cobrint el fons. Si n'hem de tallar alguna perquè hi càpiga ho fem.

Al damunt del pa de motlle hi posem la barreja d'enciam i cranc, tornem a posar pa de motlle i repartim l'altre part de la barreja de l'enciam i el cranc. Tapem amb pa de motlle i una capa de maionesa de nou. Premem perquè tot es compacti i tapem amb els talls del costat de l'alvocat, els dobleguem perquè cobreixin una mica el pa de motlle.

Tapem amb paper film i ho deixem a la nevera.

A l'hora de servir ho desemmotllem en una plàtera llarga i ho decorem amb unes rodanxes d'ou i de cranc. També es pot tapar amb unes fulles d'herba dels canonges i uns ous de guatlla durs tallats per la meitat i uns topets de salsa rosa... Al vostre gust!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada