diumenge, 24 de setembre del 2017

galette amb gall dindi

GALETTE

La galette és la crep que es fa a la Bretanya francesa i que porta farina de fajol. Per tant estariem parlant d'una crep apta per cel·líacs. En aquesta recepta trobareu la base de la galette i el farciment de la recepta d'avui. Però amb aquesta base per fer galettes podreu fer totes les altres receptes de creps per cel·líacs. Aquestes son les receptes de creps que podeu adaptar per cel·líacs: crep de festival de tomàquets, crep de shitakes i ceps, crep de carbassó i gambes, creps bàsiques dolces i salades o pastís de creps





INGREDIENTS:

masa per les galettes:

150 g de farina de fajol

250 ml de llet

50 g de mantega

3 ous

3 cullerades d'aigua

pessic de sal

pel farciment:

1/4 fonoll

1 ceba

2 filets de pit de gall dindi o de pollastre (cru, no embotit)

1 tomàquet rosa del maresme

estragó

mitja llimona

oli i sal


Comencem fent la massa de les creps. En un pot posem a batre els ous, la farina, la llet, la mantega fosa i el pessic de sal. Hem de fondre la mantega a foc molt baix només volem que es desfaci, no que bulli. Un cop ben barrejat ho guardem a la nevera almenys 20 minuts. Mentre podem preparar el farciment.

Tallem la ceba a llunes primes. 

Traiem la fulla exterior del fonoll que és més dura i no l'aprofitarem. Laminem el quart de fonoll ben fi.

Fem tires del pit de gall dindi i el tomàquet rosa el tallem ben prim amb pell i tot desptrés de rentar-lo.

En una paella hi posem una mica d'oli que just cobreixi el fons. Hi posem primer la ceba i el fonoll i ho saltem ràpid perquè s'estovi una mica. Ho amanim amb una mica de sal i estragó.

Afegim les tires de gall dindi previament una mica salades. Les saltem a la paella.

Quan perdin el color rosa afegim el tomàquet a la paella. Li donem un parell de tombs, el tomàquet no cal que el coguem molt, ens pot quedar una mica al dente i ja estarà bé.

Finalment posem unes gotes de llimona a la paella per reforçar tot el gust i apaguem el foc.

Fem la crep en una paella baixa. La posem al foc amb una mica de mantega i un cop s'hagi desfet hi posem un cullerot de la massa. Aneu quadrant de massa que hi poseu. Heu de cobrir el fons de la paella però no ha de quedar una crep gruixuda. Deixem que la massa s'escampi per tot el fons de la paella i la deixem fins que veiem que s'infla pel mig, aleshores la podem tombar i fer-la un parell de minuts per l'altre costat.

Un cop fora de la paella la farcim en un plat i la tanquem donant-li la forma que vulguem: un canaló, un vano, una carpeta, un paquet...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada