diumenge, 11 d’octubre del 2015

amanida de patates amb all i julivert

IMPROVISACIÓ

Avui diumenge i se m'han convidat dues persones més a dinar que no hi comptava. De primer havia pensat fer una amanida caprese amb tomàquet i mozzarella però serà poc, així que he de pensar ràpidament de fer alguna cosa més perquè no es quedi amb gana el personal. Ràpidament controlo quins ingredients tinc a la nevera, al rebost, al congelador...Patates, all i julivert. Sempre demano julivert i miro de tenir-ne a sobre dels fogons dins un got d'aigua i així em dura uns quants dies fresc. De totes maneres també tinc una reserva d'all i julivert al congelador per les situacions més desesperades. Doncs faré patates amb all i julivert això omple més segur que no es quedaran amb gana. A aquestes hores i un diumenge no puc fer gaires filigranes. Aquestes patates son molt senzilles però delicioses. Mireu altres plats improvisats amb pocs ingredients com: tomàquets farcitsarròs amb fruits secsous al platespaguetis picantsespaguetis amb tomàquet i all i julivert o amanida de patates a la vinagreta.







INGREDIENTS:

2 patates grosses

1 gra d'all gros

1 ramet de julivert

1/2 got d'oli



Posem una olla al foc amb aigua i sal i esperem que bulli. Si teniu un bullidor d'aigua us anirà molt bé perquè ho fa més ràpid.

Pelem les patates i les tallem a quadrats més aviat petits. D'aquesta manera també es couen més ràpid.

Quan l'aigua bull hi posem les patates i les deixem bulllint fins que les punxem amb facilitat amb una forquilla.

En un pot de túrmix hi posem l'all i el julivert amb una mica de sal, un pessic petit i l'oli. Ho triturem amb paciència fins que queda un oli amb color verd, tot ben trinxat.

Escorrem les patates i les deixem refredar una mica.

Barregem les patates amb la salsa verda amb l'all i julivert.

Si tenim temps les deixem reposar abans de menjar-les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada