dilluns, 27 d’abril del 2015

magret d'ànec amb salsa de nabius

CARN VERMELLA

Encara que l'ànec sigui aviram, heu de saber que és carn vermella, o sigui que és una carn que ens augmenta el colesterol. N'jem de menjar amb precaució. Però dit això, aquest plat és per menjar-ne un dia, fer festa i gaudir-ne! Us explicaré com coure el magret perquè estigui al punt, ni massa fet ni vermell com la sang. Avui l'acompanyem de nabius, els fruits vermells s'hi adiuen molt bé amb l'ànec. Ara en podem trobar de nabius en safates petites, son aquells fruits del bosc que tenen una forma rodoneta i sonde color morat-negre. Si us agrada l'ànec també podeu provar aquestes receptes: magret d'ànec amb salsa vermellamacarrons amb confit d'àneccaneló cruixent amb confit d'ànec, o confit d'ànec al forn.







INGREDIENTS:

1 magret d'ànec (1 pit d'ànec)

2 patates petites

1 safata de nabius

1 llimona

2 cullerades de postres de sucre moré

pebre de 5 colors

oli

sal i pebre


Pelem les patates i les tallem a daus petits. Posem una paella amb oli abundant.

Quan l'oli sigui ben calent hi posem les patates i abaixem el foc. Les deixem fent-se 10 minuts i després apugem el foc 3 minuts més. D'aquesta manera aconseguirem unes patates ben cuites i cruixents per fora. No hi posem una mica de sal fins que les servim. Si ho fem abans se'ns estovaran.

Agafem el pit d'ànec per la part que te la pell i en fem uns talls en diagonal que tallin la pell però no del tot. Els fem en un sentit i en un altre fent que quedin uns rombes petits com d'1'5 cm. Això farà que es cogui millor i ajudarà a desfer el greix de la pell.

Salpebrem el pit per un costat i per l'altre.

Encenem el forn a 150º perquè s'escalfi.

Agafem una paella i la posem al foc. Amb la paella encara freda posem el pit amb la pell tocant a la paella a foc mig. No hem de posar el foc alt. Volem que el greix es desfaci lentament. Veureu que de seguida, sense haver-hi posat gens d'oli, el pit ja sura entre el seu propi greix.

No tombem el tall fins que veiem que està ben daurada la pell. Aleshores el tombem i el deixem dos minuts per l'altre costat.

El posem en una plàtera d'anar al forn i el deixem a 150º uns 5 minuts. Passat aquest temps el traiem fora i el deixem reposar abans de tallar-lo.

En la mateixa paella que hem fet el pit, després de treure pràcticament tot el greix, hi posem els nabius, el suc de mitja llimona i les cullerades de sucre. Ho deixem a foc viu fins que els nabius es desfan i fan una salsa.

Tallem el magret a talls prims i el servim acompanyat de les patates i amb la salsa de nabius al costat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada