dimecres, 1 d’abril del 2015

calamars a la romana

CLÀSSIC

Una tapa clàssica, de sempre i un plat de restaurants de mar. No us atreviu a fer-los a casa? No em direu que els compreu congelats! Si us plau, proveu de fer-los així, son molt senzills i queden molt bons. Que no us faci por, hi ha plats que els associem a menjar-los fora de casa però que no costen res de fer i que surtin bons. Els podeu demanar ja tallats a rodanxes a la peixateria. No compreu rodanxes ja fetes, de vegades son de calamars molt grans i no son prou tendres. Un cop a casa netegeu bé les anelles de calamars una a una perquè no hi quedi res més. També podeu provar de fer els calamars d'altres maneres: calamars a la planxa a la llimonawok de calamars o calamars amb vi blanc.








INGREDIENTS:

1 calamar de 500 g tallat a rodanxes

6 cullerades de farina

1 ou

1 llimona

oli i sal


Podeu deixar les potes de calamars al congelador per utilitzar en una altra ocasió i fer les receptes que us he recomenat a dalt. Avui només farem servir les anelles de calamars per fer aquesta recepta.

Assequem bé les anelles de calamars amb un drap o amb paper de cuina. És important que els traiem tota l'aigua.

En un bol fondo hi posem la farina i hi posem els calamars un cop ben secs.

Mentres batem l'ou en un plat, sense sal.

Posem una paella amb oli abundant al foc i deixem que s'escalfi molt, pràcticament a punt de fumejar.

Agafem les anelles de calamars i les espolsem de la farina i les posem dins l'ou batut. Les anem agafant d'una en una i les posem dins la paella amb l'oli calent. Les deixem de mig a un minut per cada costat depenent de lo grans que siguin.

Penseu a fregir-les en tandes petites per no refredar l'oli. Per aconseguir una fregida ben cruixent no hi hem de posar molta quantitat, si ho fem se'ns pot refredar massa l'oli i ens quedaria la farina estovada.

Un cop fregits hi posem una mica de sal per sobre. Si salem l'ou abans s'estova el rebossat, per això salem els calamars al final. Els podem servir amb llunes de llimona per posar-hi el suc per damunt quan ens els mengem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada