dilluns, 20 d’abril del 2015

arròs amb llomàntol

PER NOTA UN DIUMENGE

Heu de fer un dinar per quedar bé? Heu de convidar algú i no sabeu que fer? O voleu fer una dinar o sopar íntim? A totes tres preguntes aquest arròs amb llomàntol és la solució. És un arròs caldós fet amb un ingredient de diumenge, el llomàntol no és un producte barat precisament. Però és assequible, amb un llomàntol en teniu per dues persones. Hi posarem també unes carxofes i pebrot. No cal no que feu el brou vosaltres, ja sabeu que jo sempre intento simplificar les elaboracions mirant que el resultat sigui òptim. Aquest arròs a més és caldós, a mi m'agraden molt els caldosos, ja veureu la proporció de caldo que hi heu de posar per la quantitat d'arròs i sempre us quedarà bé. Això si, necessiteu valentia per tallar el llomàntol. Bona sort!







INGREDIENTS:

1 llomàntol

2 tasses d'arròs

10 tasses de brou  (5 tasses per cada tassa d'arròs)

2 carxofes

1 pebrot vermell

6 cullerades de tomàquet triturat

1 tros de ceba

1 all petit

1 ramet de julivert

oli i sal


Mireu com tallar el llomàntol a la recepta de llomàntol bullit. A la recepta d'avui el llomàntol el tallarem cru, però la manera de fer-ho és la mateixa. Talleu-lo a casa, no el feu tallar a la peixateria perquè es desaprofitaria tota la substància del cap que volem fer servir  per l'arròs. Un cop el tenim tallat pel mig, separem el cap de la cua i tallem les potes i donem un cop al mig de la pinça gran per trencar-li la closca. Tot això ho fem per facilitar de menjar-nos el llomàntol després.

Triem bé les carxofes tal i com explico a la recepta de carxofes confitades. Un cop triades les tallem en quatre trossos.

Tallem una mica més de mig pebrot a quadrats petits. La resta del pebrot el farem servir ara per fer el sofregit.

En un pot batedor hi preparem el sofregit. Hi posem el pebrot a trossos, la ceba tallada, l'all, el julivert i el tomàquet. Hi afegim una mica de sal i ho passem pel túrmix. Si veieu que queda massa espés hi podem afegir una mica més de tomàquet. Ho deixem a punt per després.

POsem el caldo al foc per tenir-lo ben calent quan el necessitem.

Posem una cassola fonda al foc i hi afegim un fons d'oli, l'arròs caldós no es pot fer en una paella plana perquè se'ns evaporaria més el caldo. Hi posem el llomàntol tallat hi el saltem una mica en l'oli calent.

Hi cop saltat el llomàntol hi afegim les verdures, les carxofes i el pebrot. Quan siguin toves hi posem les tasses d'arròs i tot seguit el caldo de peix ben calent. Ho deixem bullint a foc viu durant 15 minuts. Deixem descansar fora del foc l'arròs 5 minuts i ens el mengem inmediatament. No el deixeu reposar més perquè s'acabarà de veure tot el brou i ens quedarà un arròs massa passat. Així és que els comensals esperen l'arròs a taula i el traieu de la cuina acabat de fer. Això és un èxit segur!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada