dissabte, 10 de maig del 2014

quinoa amb llenties

SALUT EN QUINZE MINUTS!

Cuidem-nos i mengem bé. Perquè renunciar a menjar bé, de gust i variat. Per menjar saludable no cal menjar sempre el mateix, tenim moltes possibilitats de combinar cereals, verdures, llegums i fruits secs, que ens aportaran tot el que necessitem. No cal menjar moltes proteïnes, normalment seguim una dieta en la qual ingerim massa proteïna i no ens cal. Us convido a tastar aquesta recepta complerta i gustosa. És molt senzilla ja ho veureu.






INGREDIENTS:

1'5 tasses de quinoa amb llenties vermelles (el paquet ja ve així: llenties i quinoa, en trobareu a les botigues de dietètica) Es pot substituir per pasta petita però no té el mateix valor nutritiu

1 pastanaga

1/2 porro

1/2 ceba

1 branca d'api

oli

1/2 l  de caldo (pot ser dels ja preparats)


Pelem la pastanaga, el porro i la ceba. Penseu a tallar el porro de dalt a baix per netejar bé la terra que queda entre les fulles.

Traiem els fils de l'api estirant des de la punta cap avall amb el ganivet.

Tallem les verdures a quadrats molt petits.

Posem el caldo en un pot perquè s'escalfi.

Posem una cassola fonda al foc amb una mica d'oli. Hi posem la verdura i la deixem fins que es torni tova amb el foc baix.

Hi afegim el caldo i quan bulli hi posem la quinoa.

Ho deixem amb el foc tapat quinze minuts i ja està.


2 comentaris:

  1. Hola, te descobert fa pocs dies, i ja he provat varies receptes, però la meva pregunta es per un comentari que fas en alguna recepte. Quan dius que la recepte es complerta a que et refereixes? No cal menjar res mes? Es uns plat unic? Per ex. Amb la de quinoa i llenties no cal menjar un "tall" a darrera.... i postres? No se si m' explico.ahhhh! Felicitats tens uns plats espectaculars... la quinoa amb escopinyas esta "de muerte"

    ResponElimina
  2. Hola Neus, això mateix vull dir. Es veui que quan combines cereal amb llegum això ja fa una proteïna completa, per tant no has de menjar tall. Segurament que una fruita i un lactic per postres ja seria la perfecció. Merci per seguir-me. Un petó!!

    ResponElimina