diumenge, 1 de setembre del 2013

amanida niçoise

UNA MICA DE GEOGRAFIA

És una amanida francesa, molt mediterrània, perquè és de Niça. D'aquí el seu nom "niçoise". Quan engeguem el foc per coure coses ho hem d'aprofitar. Què vull dir amb això? Doncs per exemple que quan coguem verdura, si en fem quantitat, ja la tindrem bullida i podrem fer receptes més ràpidament.
Per exemple amb la mongeta tendra i patata ja cuita podeu fer: amanida de mongetes tendres o mongeta tendra amb pernil dolç.









INGREDIENTS:

restes de patata i mongeta tendra ja bullida

1 tomàquet

1 ceba tendra

1 llauna de tonyina

olives negres d'aragó

mostassa

oli i vinagre de vi negre, que no sigui de mòdena

sal i pebre negre


Agafem  la verdura ja bullida i freda i la disposem en una plàtera.

Damunt hi tallem el tomàquet a mitges llunes i la ceba a talls ben prims.

Posem la tonyina esmicolada per sobre i les olives negres.

En un bol hi posem quatre cullerades d'oli, una de vinagre i una cullerada de mostassa amb un pesic de sal i pebre negre. Les cullerades són de cullera de menjar sopa, la mostassa poseu una cullerada rasa, no amb muntanya que potser serà massa. Ho batem bé fins que ens queda una salsa emulsionada, o sigui que s'ha espessit i ho amanim tot plegat amb aquesta vinagreta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada