dilluns, 16 de setembre del 2013

amanida de col o coleslaw

PER AIXÒ SI QUE ENS PODEM TORNAR AMERICANS

El costum americà del fast food no és un exemple a seguir, però en canvi mengen un acompanyament d'amanida de col que és molt saludable. La col porta molt àcid fólic i també vitamina C, està molt indicada com a cremagrasses i també és adequada contra la retenció de líquids. Una ganga per la salut, vaja, ho té tot i a més és barata. I si la mengem crua encara aprofitem més totes les seves propietats. Sabíeu que la forta olor que fa quan es cou és degut a la gran quantitat de sofre que porta? Oi que sí que recorda l'olor de les fonts pudentes? Doncs avui amb aquesta recepta ens evitem l'olor perquè ens la menjarem crua. Altres verdures crues per fer amanides, proveu amanida d'espinacs o carpaccio de carbassó.






INGREDIENTS:

1/2 col petita

1 pastanaga gran

3 cullerades de postres de sucre

1 llimona

1 cullerada de postres de mostassa

maionesa:

1 ou

1 got d'oli

1 rajolí de vinagre

sal


Podem tallar la col sense treure fulles, directament, o podem separar les fulles i després tallar-la. Si teniu un robot de cuina la podeu ratllar amb el ratllador mitjà. Si us queda algún tros gran, a sobre d'una fusta podeu acabar-la de tallar amb el ganivet, com si trinxèssiu julivert. Si no teniu robot la talleu tota a sobre de la fusta, anant passant en un sentit i en l'altre el ganivet fins que ens queda ben trinxada.

És important que no sigui una colm que tingui el tronxo molt dur. Si el veieu dur, el podeu treure abans de ratllar la col.

Pelem la pastanaga i la ratllem també.

Posem la col i la pastanaga en un bol i hi afegim el sucre i el suc de llimona. Si la llimona té molt suc no li poseu tot. Ho barregem tot bé.

Fem una maionesa. Per fer-la posem tots els ingredients en un pot batedor de turmix. Posem el turmix al fons de tot i comencem a batre sense moure-ho del fons almenys durant 20 segons. Mica en mica anem pujant, molt poc a poc fins arribar a dalt de tot. I ja està, maionesa feta com per art de màgia, no costa tant.

Barregem la maionesa amb una cullerada de mostassa i ho afegim tot a la col.

Ho deixem a la nevera reposant almenys durant mitja hora abans de servir-la.

3 comentaris: