dissabte, 25 de maig del 2013

wok d'espaguetis picants

MÉS WOK

Si sou dels que teniu wok i no el feu servir, aquesta recepta va per vosaltres. I si sou dels que no en teniu de wok, també va per vosaltres, perquè us decidiu a comprar-lo. Tens moltes possibilitats de cuinar, és ràpid i queda molt saborós. A mi m'agrada cuinar al wok amb el toc asiàtic d'espécies, però també el podeu utilitzar cuinant amb gustos més mediterranis, utilitzant espécies com l'orenga, el romaní o la farigola per condimentar. Com sempre imaginació!!








INGREDIENTS:

5 mongetes tendres

1 pebrot vermell

1 pebrot verd

6 espàrrecs

1 ceba tendra

100 g de xampinyons

6 alls tendres

1 gra d'all

gingebre mólt o un tros de gingebre com el dit gros pelat i ratllat

salsa de soja dolça

1 bitxo

1 grapat d'ametlles torrades marcona


Posem una olla al foc amb aigua per fer els espaguetis.

Tallem a quadrats petits la mongeta tendra, el pebrot vermell i el verd i els espàrrecs. Ho deixem en un plat.

En un altre plat posem la ceba tendra pelada i tallada a lunes, els alls tendres pelats i tallats en tres o quatre trossos i els xampinyons tallats pel mig o en quatre trossos els grans.

Posem el wok al foc amb oli al fons i quan estigui ben , ben calent hi posem les verdures que hem tallat primer, els pebrots, els espàrrecs i la mongeta tendra.

Al cap d'uns minuts ja hi podem posar les altres verdures. Hi donem uns quants tombs a tot plegat

Hi afegim l'all trinxat amb el trinxador , que queda més desfet, un raig de soja generós i un polsim generós també de gingebre mólt. Ho barregem tot plegat una mica més i si ens agrada el picant hi afegim un bitxo tallat a trossos molt petits.

Ho barregem amb la pasta acabada d'escorrer. Encara que hi vagi a parar una mica d'aigua de fer els espaguetis no passa res perquè s'evaporarà de seguida.

Ho retirem del foc i hi afegim les ametlles per sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada