dissabte, 11 de maig del 2013

quiche de bròquil

QUIN GRAN INVENT

Trobo que les quiches són un gran invent. Tan ens poden servir per fer un picnic, com per a un primer plat, per a un sopar lleuger... I se'n poden fer de molts tipus, tants com imaginació tingueu.
Proveu aquestes altres quiches: quiche de bolets o quiche de carbassó .



 


INGREDIENTS:

1 paquet de pasta brisa

1 gra d'all

1 ceba petita

1/2 bròquil

1 brick de crema de llet

3 ous

100 grs de fromatge brie

1 grapat petit de pinyons

2 cullerades de formatge parmesà ratllat

oli, sal, pebre negre i nou moscada



Engegar el forn i posar la pasta brisa tapada i punxada 10 minuts al forn a 150º.

Triem el bròquil, tallant els ramets d'una mida no gaire gran. Posem una cassola al foc amb aigua al fons,  i la cistella de vapor a sobre. Posem aigua fins que toqui el fons de la cistella. Posem els ramets a dins i tapem amb una tapadora que encaixi perfectament. Fem el bròquil al vapor i el deixem al foc fins que el punxem tou. De set a deu minuts i ja estarà fet.

En una paella fregim la ceba ben tallada a trossos molt petits i al final hi posem l'all trinxat. Si teniu el trinxador d'alls us anirà molt bé.

Quan traiem la quiche del forn hi posem l'oli amb la ceba i l'all per sobre. Hi posem el formatge brie tallat a trossos, si no us agrada trobar el gust de la pell la hi podeu treure.

Passem pel turmix els 3 ous junt amb la crema de llet, una mica de sal i pebre i la nou moscada.

Posem a dins la quiche el bròquil ben repartit i per sobre la barreja dels ous.

Espolsem el fromatge parmesà per sobre i els pinyons.

Ho posem al forn a 150º de 15 a 20 minuts. Fins que veieu que està torrat i si punxeu no surt humit.


4 comentaris:

  1. ah, doncs mira! Ho provarem. Amb bròquil no n'he fet mai, de quiche! Gràcies per compartir-ho!

    ResponElimina
  2. I tant , s'ha de provar tot. Petons Marina

    ResponElimina
  3. Hola Mami
    jo tampoc l'he fet mai de bròquil i precisament ara en tinc a la nevera. És una gran idea, com moltes de les que expliques al blog. Abraçades,

    ResponElimina
  4. Hola Laura cuinera a estones, ja , ja ,ja . Tots som cuiners a estones, no? Doncs ja m'ho explicaràs. Moltes grpacies pels teus comentaris. No sabeu com m'encoratja quan m'escriviu coses maques. Un petó molt gran

    ResponElimina