dimecres, 1 de maig del 2013

braç de gitano de gerds i xocolata

MES RÀPID DEL QUE SEMBLA

Un pastís dels que semblen comprats, tret del meu llibre preferit de postres "500 pasteles".
No és difícil de fer i es fa amb poc temps, ja ho veureu. Només es necessiten 7 minuts de forn.
La resta de feina és molt senzilla. Ara que anar a la pastisseria suposa una despesa extra, ens van molt  bé aquestes receptes per fer com a postres un diumenge o portar quan anem convidats. Ja us asseguro que amb menys de 6 euros teniu fet aquest postre. Com sempre el podeu tunejar al vostre gust! Proveu també el pastís de xocolata i gingebre .







INGREDIENTS:

3 ous

140 grs de sucre

2 cullerades de farina

2 cullerades de postre de llevat en pols

3 cullerades de cacao en pols sense sucre

1 pot de mermelada de gerds

gerds frescos

per la cobertura de xocolata:

1 rajola de xocolata negra per desfer

1 cullerada de mantega

Engeguem el forn i l'escalfem al màxim.

Agafem un motlle de forn rectangular de 20x30 cms aproximadament i forrem el fons amb paper vegetal. Vigileu que el paper quedi ben pla. No cal que sigui exacte la mida, però si ho poseu en un motlle molt més gran quedarà massa prim i es cremarà i si ho poseu en un motlle més petit no es podrà enrotllar bé el braç de gitano.

Poseu en el robot de cuina a batre els ous i el sucre. S'ha de batre molta estona, fins que espessi i es torni de color blanc. Això farà que el pastís quedi ben esponjós.

Quan els ous ja estiguin hi posem la farina, barrejada amb el llevat i el cacao en pols, tamissada amb un colador per sobre perquè no faci grumolls. Ho barregem tot plegat fins que estigui ben homogeni.

Ho posem al motlle, vigilant que quedi ben escampat fins a les puntes, ben repartit i uniforme.

Ho posem al forn uns 5 o 7 minuts. Ja veureu que agafa un color daurat de seguida. Vigileu que es crema molt aviat.

Mentre preparem un paper vegetal a sobre del marbre de la cuina que sigui més gran que el motlle del pastís. L'espolsem amb sucre. Quan traiem la massa del forn la posem a sobre d'aquest paper vegetal i retirem el paper de sota.

Un cop la massa estirada hi posem la mermelada de gerds i uns quants gerds escampats per tot arreu, deixem un marge sense posar farciment al final perquè quan l'emboliquem no ens sobresurti el farcit.

Ajudats del paper vegetal comencem a embolicar el braç de gitano deixant pel final el marge sense farcit. Ho fem apretant bé perquè ens quedi ben embolicat.

Quan el tinguem a punt el passem a una reixa de forn i el posem a sobre del marbre a punt de cobrir amb la xocolata. És una bona manera perquè es cobreixi per tot arreu i no ens quedi la plàtera plena de xocolata per tot arreu.

Desfem la cobertura de xocolata al bany maria. En un bol hi posem la rajola de xocolata tallada a trossos i la cullerada de mantega. Posem el bol dins d'un pot amb aigua i ho posem al foc. Quan l'aigua s'escalfi ens desfarà la xocolata. No cal dir que si teniu microones la podeu fer allà la cobertura, però no us puc orientar perquè jo no en tinc de microones. Què hi farem!

Un cop feta la cobertura cobrim el braç de gitano per tot arreu. Amb una forquilla hi fem uns dibuixos a sobre. Ho posem en una plàtera amb molt de compte de no trencar-lo i el posem a la nevera fins l'hora de servir per tal que la xocolata es torni a posar dura.







3 comentaris:

  1. realment, ha quedat de pastisseria!! l'haurem de provar de fer.

    ResponElimina
  2. Molt bonic aquest braç de gitano!!! I quina pinta més bona que té... :P

    Petons!

    ResponElimina