diumenge, 5 de maig del 2013

pasta petita amb carxofa

DIFÍCIL DEFINICIÓ

Què us podria dir d'aquest plat?? És una sopa, un plat de pasta? De fet és una mica d'aquestes dues coses. S'ha de menjar amb cullera però és un plat de pasta amb verdures. Si us agraden les carxofes, tasteu-ho, no us decebrà. Si voleu provar de fer-ho, sobretot que les carxofes siguin tendres. A aquestes alçades de la temporada potser us serà difícil trobar-ne.
Una recepta senzilla i original. Podeu provar també altres receptes amb carxofes:  pastís de carxofes o fricandó de carxofes .







INGREDIENTS:

3 carxofes

1 tassa de  café de pasta petita

1 tomàquet madur

1 dent d'all

romaní sec

2 gots i mig d'aigua

1 cullerada de  postres de farina


Arreglem les carxofes, ja sabeu que aquest és el seu secret, que estigui ben arreglades, si deixem fulles dures ens arruinarà el plat. Hem de treure totes les fulles de fora i tallar la punta de totes les fulles. Només aprofitem la part de l'interior, el cor, que és lo més tendre. Tallem el cor de les carxofes en làmines primes.

Posem una paella al foc amb un fons d'oli i la dent d'all aixafada perquè deixi anar el gust. Posem la carxofa tallada a la paella amb el foc baix. Amanim les carxofes amb sal i romaní.

Pelem el tomàquet i li traiem les llavors. El tallem a quadrats petits.

Quan les carxofes estiguin toves hi posem el tomàquet. Deixem que es cogui bé, uns 7 minuts a foc baix. Quan el tomàquet està cuit hi posem una cullerada de farina i ho posem en un cassó més gran amb l'aigua ja calenta.

Quan l'aigua bull hi tirem la pasta i la deixem fins que estigui cuita.

Si ens fa falta més aigua, n'afegim una mica més. Abans d'apagar el foc ho provem de sal per si se n'ha de posar una mica més. Aquest detall és important.

2 comentaris:

  1. Sembla molt bo, aquest plat! La pasta que ens proposes em recorda molt al iuvetsi grec! Petons

    ResponElimina
  2. Jo la vaig comprar a Itàlia aquesta. Però aquí es pot comprar aquella pasta que te forma de pipes.
    La veritat és que és molt senzill però queda boníssim.

    ResponElimina