dijous, 14 de juny del 2012

gelat de gerds i iogurt

JO NO TINC TERMOMIX, I QUÈ?

Sembla que si no tens termomix a la cuina no ets ningú ara. Home, crec que facilita la feina, però la part que cuina per tu i s'ho fa tota sola, no m'agrada. La gràcia de cuinar és sentir les olors i anar afegint coses, deixar-se portar, de vegades improvitzar. Per descomptat que tot això es perd quan ho poses tot en cru i esperes que t'avisi perquè ja està fet!
Hi ha una funció, però que sí que em feia venir ganes de tenir-la. És la de fer gelats. 
Però...atenció! Us descobreixo una manera de fer gelats sense termomix ni res. A veure què us sembla. Els podeu fer amb la fruita que vulgueu: mango, fruites del bosc, maduixes, pinya, fruita de la passió, prèssec... Això sí, necessitarem una batedora que pugui batre glassons, o sigui que tingui unes ganivetes fortes. Surten uns postres frescos boníssims.
Si us sentiu creatius fins i tot es pot provar de fer-ho amb tomàquets sense pell ni llavors amb mascarpone i alfàbrega i servir-ho amb una sopa calenta de tomàquet! Mmm ho hauré de provar això!






INGREDIENTS:

1 plàtera de gerds frescos

1 iogurt grec que és més cremós

1 cullerada de mel


Agafem els gerds i els congelem directament en una bossa de plàstic perquè quedin ben hermètics.

L'endemà agafem quatre gerds i els deixem sencers per posar al fons del bol de servir.

En un vas batedor dels que pica gel ( si no el teniu és un bon regal per reis) hi poseu els gerds, el iogurt i la cullerada de mel. La batedora ho barreja i pica tot i queda una consistència com de gelat. Ho guardeu al congelador fins l'hora de servir.

Us aconsello fer-ho immediatament abans de dinar. Si ho deixeu masses hores al congelador es torna massa dur.

Ara ja sabeu com fer gelats sense tenir termomix. I ja veieu que fer gelats no és tan difícil.

2 comentaris:

  1. Hola mami, totalment d'acord en el tema que amb la termomix es perden moltes coses esencials de la cuina. Molt bona i fàcil la recepta :)

    ResponElimina
  2. És allò de gaudir del trajecte, no de l'arribada, no?? Petons Quina bona pinta i fins una altra.

    ResponElimina