diumenge, 6 de novembre del 2011

puré de patates i bolets

ES FA LLARGA L'ESPERA

Jo no sé vosaltres, però jo encara no he anat a buscar bolets aquest any. Des de la pluja diu que s'ha d'esperar 20 dies perquè surtin. Doncs potser a partir de la setmana que vé ja hi haurà alguna cosa. La veritat és que no hi confio gaire aquest any, diuen que serà un any dolent.
Però trobo que a la tardor vé de gust cuinar amb bolets, no? Per tant si no hem pogut satisfer la nostra afició ancestral de recolectors haurem de comprar-ne, no?






INGREDIENTS:

2 patates

2 butifarres crues

1/4 q de bolets

dues cullerades de ceps secs

1 all grandet

branques de julivert

oli i sal


Agafem una tasseta i hi posem una mica de llet. Hi tirem els ceps secs perquè s'hidratin. Si la llet està una mica escalfada s'hidraten abans.

Posem una olla al foc amb una mica d'aigua i sal. Pelem i tallem les patates i quan l'aigua bulli les tirem a dins. Feu-les a daus de 4x4 cms aproximadament i així es couran depressa. Quan les punxeu amb una forquilla i ja estigui toves podeu apagar el foc.

Netegem els bolets i els tallem a làmines.

En una paella fregim primer les butifarres crues i les reservem. En el mateix oli hi tirem els bolets. Veureu que deixen anar una mica de líquid. Quan se'l tornen a veure és el moment de salar-los una mica i posar-hi l'all ben trinxat. Després de donar-hi un parell de voltes hi posem el julivert ben trinxat i apaguem el foc. Talleu la botifarra a trossos i afegiu-los a la paella dels bolets.

Traiem els ceps de la llet, que ja s'hauran estovat una mica, quan més temps els podeu deixar millor. Agafem un pot petit amb una mica d'oli i hi posem els ceps fins que quedin coberts amb l'oli i els deixem a foc suau durant 5 o deu minuts. No volem que es rosteixin, només que es confitin una mica, per tant l'oli no ha de bullir, només ha d'estar calent per anar agafant el gustet dels ceps. Finalment agafem l'oli i els ceps i ho passem tot plegat pel turmix.

Escorrem les patates i les passem per un passapurés o les aixafem amb una forquilla.

Agafem l'oli dels ceps i el barregem amb el puré de patates. Si volem un puré més suau hi afegim una mica de llet de remullar els ceps que tindrà gustet. De totes maneres el puré ha de tenir consistència, no ha de ser líquid.

Servim el plat fent dues muntanyetes de puré, el podeu escudellar amb una cullera i us quedarà així. Al costat hi poseu la barreja de bolets amb butifarra.





4 comentaris:

  1. Quina recepta més bona, m'agrada tot el que porta i fa molt de tardor!! A veure si tenim sort i encara en podem arreplegar uns quants...! :)

    ResponElimina
  2. Jo també ho espero, sobretot camagrocs que són els meus preferits de tots els que faig on vaig a buscar-ne (no t'ho diré ni sota tortura, ja,ja,ja)

    ResponElimina
  3. Pel Solsonès,(tampoc diré on, jeje) avui els meus pares han trobat un kilet..per començar la temporada no està malament..

    ResponElimina