dissabte, 26 de novembre del 2011

crema de coliflor

ANEM DE CARA A MÉS SOPES

La coliflor és un d'aquells ingredients que no li trobo la gràcia. Es pot fer gratinat amb beixamel al forn, o al vapor, bullit amb patates... Però la veritat és que cap d'aquestes versions m'agrada.
La manera que jo me la menjo millor és en crema, com a sopa. 
La gràcia és no posar-n'hi gaire, però no hem de renunciar a menjar aquests ingredients poca-soltes, hem de buscar la manera de fer-los que ens resultin més apetitosos.







INGREDIENTS:

1/2 coliflor no gaire gran

1 ceba gran

2 pastanagues grans

oli i sal


Pocs ingredients i molt fàcil, però un gust molt suau i agradable.

Posem una olla al foc amb un litre i mig d'aigua i sal. Amb la sal no s'ha de patir mai, si us acostumeu a posar-n'hi poca, quan ho tasteu sempre se n'hi pot afegir. El que no es pot arreglar gairebé mai és un excès de sal.

Traiem les fulles verdes de la coliflor i la tallem pel mig. Agafem la mitja coliflor i la tallem a trossos d'uns tres o quatre cms.. Si la voleu fer tota cap problema. Dobleu la resta dels ingredients i guardeu la crema que us sobri al congelador.

Pelem les pastanagues i la ceba i les tallem en quatre trossos.

Posem totes les verdures dins de l'aigua i ara és el moment de veure si n'hi hem posat molta o si en faltarà. La mida justa és que l'aigua cobreixi just les verdures, si n'hi posem molta la crema quedarà massa clara.

Quan l'aigua bulli hi tirem un raig d'oli. El deixeu que caigui sobre l'olla i compteu: un, dos i tres.

Al cap de 15 o 20 minuts, un cop comprovem que les verdures estan toves ho retirem del foc i ho passem pel túrmix fins que queda una crema ben fina.

Es pot menjar acompanyat de dauets de pernil serrà o de fuet o senzillament amb dauets de pa torrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada