dimecres, 9 de novembre del 2011

amanida tèbia de bolets


MÉS BOLETS

Continuem amb una recepta de bolets. Aquesta vegada amb una amanida tèbia, que sembla un contrasentit però no ho és. Una amanida tèbia vol dir que hi ha una part d'ingredients que es posen freds i una altra que es posen tebis. Teníeu la idea que era una amanida cuita que es deixava refredar una mica no? Doncs no. Ja veureu que bona queda la combinació amb les pipes.






INGREDIENTS:

Enciam de fulla de roure o francés, millor que no sigui iceberg

200 grs de xampinyons laminats o sencers o d'altres bolets

pipes salades i pelades

all i julivert

vinagre de módena

oli i sal


Netegeu bé l'enciam fulla a fulla i l'escorreu en una centrifugadora. Si no en teniu hi ha un remei casolà que també funciona. Poseu dins d'un drap net totes les fulles d'enciam i tanqueu totes les puntes amb la mà de tal forma que nop s'en puguin escapar i us poseu a donar voltes amb el braç subjectant el drap per les puntes. La força centrífuga farà que l'aigua es desprengui de l'enciam i s'absorbirà pel drap. Ho he vist en un programa de cuina. Trobo que en cas d'urgència fa el fet, no?

Netegem bé els xampinyons. Si els heu comprat sencers els podeu posar al robot de cuina i posar la ganiveta de tallar prim i anar-los posant per l'embut. En dos segons els tindreu tots tallats.

Agafem una paella amb un fons d'oli i la posem al foc. Posem els xampinyons a dins a foc mig.

Mentre pelem l'all i el trinxem a trossos petits. Fem el mateix amb les fulles de julivert.

Quan els xampinyons ja no tenen aigua hi posem l'all i julivert, els salem i li donem un parell de voltes.

Mentre disposem l'enciam en una plàtera i hi posem els xampinyons que hem tret de la paella a sobre, esperant primer que es refredin una mica. L'oli dels xampinyons ens servirà d'amaniment per l'enciam.

Ara farem una reducció de vinagre de módena. Per fer-ho posarem un dit de vinagre en un pot petit i el posarem al foc al màxim. Començarà a bullir i farà també molta olor al evaporar-se o sigui que obriu l'extractor o finestres. Quan veiem que ens queda com un caramel ja el tindrem fet.

El posem per sobre de l'amanida deixant caure un rajolí ben repartit.

Finalment hi posem les pipes per sobre.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada