dimecres, 9 de novembre del 2011

crema de moniato

TEMPS DE MONIATOS

A casa els menjaven fets al forn, però a mi no m'agradaven així. Sempre en compraven per aquestes dates, és típic per Tots Sants.
Ara tenim la modernor de les xips de moniato. Només s'han de tallar els moniatos ben finets, com si fossin patates fregides, i fregir-los amb l'oli ben calent dos o tres minuts. Queden cruixents i són boníssimes aquestes xips per un aperitiu o per acompanyar una sopa. I parlant de sopes avui farem una crema amb els moniatos, per si se us ha acudit comprar-ne i no sabeu què fer-ne.








INGREDIENTS:

Un moniato gran o dos de petits

Una ceba gran

oli, sal i farigola o comí.


Pelem els moniatos i els tallem a tacos. Pelem la ceba i la tallem també.

En una olla amb el fons d'oli hi posem els moniatos i la ceba i ho deixem que es faci a foc mig, tapat, uns vint minuts. Ho anem vigilant i remenant de tant en tant. Ho amanim amb la farigola i una mica de sal i quan veiem que la verdura està tova hi afegim aigua fins a cobrir-la. Ho deixem uns deu minuts més i ho passem pel túrmix fins que ens quedi una crema ben fina.

Si us agrada el gust perfumat del comí hi podeu posar comí enlloc de farigola.

2 comentaris:

  1. Bona tarda Mami¡¡¡¡
    He provat la recepta i de veritat que hem va encantar... És més, he tornat a comprar moniatos per tornar-la a fer.... Totes les teves receptes són bonissimes...
    A la fira, no hi era l'home de l'artilugi¡¡¡, l'he trobat a faltar.
    Miriam

    ResponElimina
  2. És veritat! Jo també el vaig buscar i no el vaig trobar. Ens deu haver fet el salt aquest any!
    Me n'alegro que t'hagi agradat, es tracta d'aprofitar tots els productes que trobem al mercat, trobar-li la manera de treure'n profit, mai més ben dit!!
    Un petó guapíssima.

    ResponElimina