dimecres, 10 d’agost del 2011

ous farcits a la xuqui-xuqui

DE NOU RECEPTA FAMILIAR

Evidentment el nom està inventat, no sé per qui. La iaia Palmira? És possible però no n'estic segura que tingués tanta inventiva. Vés a saber... son aquests misteris que ja quedaran per descobrir per sempre. A veure si no és bonic això.

Són uns ous farcits perfectes per l'estiu, per un sopar informal. Es poden tenir preparats fins i tot del dia abans , ben guardats de seguida a la nevera i no els hi passa res. 








INGREDIENTS: (avui seran per quatre persones ja que ens hi posem...)

4 ous

1/4 ceba

10 cullerades de tomàquet

1 llauna de tonyina en escabetx de les rodones petites

per la maionesa:

1 ou

una mica de sal

1 raget de vinagre de vi, que no sigui de módena

un got d'oli


Agafem les ous i els posem en un cassó amb aigua i els deixem al foc fins que bullin. A partir d'aquí comptarem quinze minuts i ja estaran.

Mentrestant pelem la ceba i la tallem a quadradets petits i la posem en una paella amb oli escàs. Quan la ceba s'hagi fet a foc més aviat baix i estigui transparent hi posem el tomàquet i el salem una mica i li posem també un pel de sucre.

Quan el tomàquet canvia de color, perquè ja és cuit, hi posem la llauna de tonyina ben escorreguda, el suc no s'hi ha de posar. Hi donem un parell de voltes i apaguem el foc.

Quan traiem els ous del foc escorrem tota l'aigua i els posem amb aigua freda perquè es puguin pelar.

Fem una maionesa. En un got batedor hi posem tots els ingredients, posant primer l'ou. És molt important que el got batedor no sigui molt ample de baix, perquè si no no s'emulsiona bé la maionesa. Un cop tots els ingredients a dins, posem el turmix a baix de tot i el deixem allà batent uns 20 a 30 segons, amb paciència. Després l'anem tirant amunt a poc a poc fins arribar a dalt de tot. Et voilà! Maionesa feta i ben xula.

Pelem els ous durs, que ja s'hauran refredat, i els pelem pel mig amb molt de compte per la part llarga, ens ha de quedar mig oval, les puntes les hem de talla pel mig, hem de tallar de punta a punta. Buidem el rovell de l'ou i els ratllem tots. Afegim els rovells de l'ou ratllats a la pasta que hem fet a la paella i ho barregem bé.

Farcim cada mig ou amb aquesta pasta i hi posem una cullerada de maionesa a sobre. Ho guardem de seguida a la nevera fins que ens ho mengem.

A veure quès us sembla la recepta de la iaia Palmira.

2 comentaris:

  1. Hola Núria! ara feia dies que no passava per aquí, és que hem estat de vacances..!! Aquests ous són boníssims!! de vegades la meva àvia en fa, per cert jo també en tenia una que es deia Palmira! Provarem de fer la teva manera, amb el tomàquet i la tonyina en escabetx! :)

    ResponElimina
  2. Doncs a mi, a més a més em va tocar de segon nom Palmira!!

    ResponElimina