dilluns, 1 d’agost del 2011

endívies amb romesco

QUE TORNEM DE LA PLATJA...

Si aconseguiu anar un dia a la platja, després d'aquest temps que ens està regalant aquest estiu, us podeu fer un plat rapidet i no gaire pesat.

Es pot fer amb tantes verdures com vulgueu, però jo us aconsello les endívies, aquestes grans desconegudes que veiem al mercat i no comprem mai. Es poden fer de moltes maneres, un altre dia en parlarem. Així a la planxa perden una mica el gust amargant que tenen quan són crues.

Acompanyarem les endívies  amb salsa romesco. Sóc molt amant de fer salses, però quan les que venen fetes superen les que puguis fer, em rendeixo i em torno pràctica. En aquest cas el romesco de la casa Ferret és molt bó. Compreu-ne un pot i el podeu tenir sempre a la nevera, que fa servei, ja ho veureu.





INGREDIENTS:

1 paquet d'endívies 

1/2 manat d'espàrrecs

salsa romesco (pot de vidre Ferret)

sal i oli


Escalfem la planxa amb un rajolí d'oli. Traiem les fulles de fora de les endívies i les tallem pel mig. Partim els espàrrecs amb la mà doblegant-los pel final, ells mateixos es trenquen per on són tendres. Si els espàrrecs no us agraden al dente els podeu escaldar una mica abans de posar-los a la planxa.

Deixem les endívies i els espàrrecs a la planxa a foc mig, i ho tombem perquè es facin de tot arreu.

Quan ho servim, hi posem una miqueta de sal per sobre, molt poca i un raig d'oli. Acompanyem amb la salsa romesco.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada