divendres, 26 d’agost del 2011

espelta amb samfaina

ELS ITALIANS!

Són els reis dels ingredients. Tenen quantitats de verdures, de pastes diferents, de formatges, de cereals...
M'han fet descobrir un munt de coses. Entre elles el farro, un cereal que està entre el blat i l'arròs. Ells el fan servir en sopes o se'l mengen tipus arròs. Jo vaig començar a portar-ne si alguna vegada hi anava, però ara ja el compro a les herboristeries o botigues de dietètica. Aquí es diu espelta. Te moltíssimes qualitats perquè és un cereal integral, no se li ha tret la closca, que és la part més rica amb nutrients. En fi, un xollo.
Te una textura molt curiosa, proveu-lo. I per aprofitar la samfaina feta el farem amb... samfaina! Ho heu endevinat.INGREDIENTS:

2 tasses d'espelta ( de les de cafè) o d'arròs tipus basmati

samfaina (un plat fondo ple)

sal


Posem una olla amb aigua abundant al foc amb sal. Quan bulli hi posem l'espelta. Normalment triga més que l'arròs normal a coure, però menys que l'arròs integral. Jo crec que amb uns quaranta minuts ho tindreu cuit. Ho tasteu i quan veieu que no està dur ja estarà, mira que fàcil.

Si no heu trobat espelta ho podeu fer amb arròs tipus basmati. Es cou molt ràpid i no queda argamassa.

Un cop ben escorreguda l'espelta poseu la samfaina en una paella i la tireu al amunt perquè hi faci una parell de voltes i es barregi tot el gust i ja està. Facilíssim!  I mentre teniu l'espelta bullint podeu llegir el diari, que la feina ja la vau fer el dia de la samfaina!

2 comentaris: