dimecres, 20 de juliol del 2011

macarrons a la napolitana

NO M'AGRADEN LES ANXOVES

"Si non e vero e ben trovato". M'he inventat el nom d'aquests macarrons, però com que porten anxoves, tomàquets i olives negres trobo que sembla napolità, no? Que consti que a mi les anxoves no m'agraden, però trobo que en aquesta salsa hi queden la mar de bé. No tingueu prejudicis i doneu una oportunitat a les anxoves si és que  no us agraden!






INGREDIENTS:

2 plats de macarrons (plens fins la meitat, penseu que cuits ocuparan el doble)

15 tomàquets cherry

4  filets d'anxoves en oli

12 olives negres d'aragó

2 dents d'all

2 tomàquets madurs

oli, sal i orenga


Agafem una olla i la posem al foc amb aigua i sal. Quan bulli hi tirem els macarrons i els fem el temps que indiqui l'envàs.

Mentrestant agafem una paella no gaire gran i li posem oli a tot el fons. Quan l'oli s'hagi escalfat hi posem els grans d'all esclafats amb un cop de mà de morter, perquè desprenguin tot l'aroma a l'oli. Tot seguit hi posem els tomàquets cherry. 

Mentres els tomàquets es van fent agafem els dos tomàquets madurs i els ratllem. Quan els tomàquets cherry estiguin una mica tous afegim els filets d'anxoves i després d'un parell de voltes ràpides, amb el foc suau perquè no es cremin, hi posem el tomàquet ratllat i li posem una mica de sal i sucre i orenga força abundant i ho deixem que vagi fent. Quan veien que la salsa s'ha espessit ja estarà feta.

Agafem les olives d'aragó i els treiem el pinyol. No valen altres pots d'olives negres d'aquelles sense ós perquè no tenen gust de res.

Afegim les olives negres a la  paella quan ja tanquem el foc.

Escorrem bé els macarrons, penseu que hi queda aigua per dins, i els barregem en una safata amb la salsa que hem preparat.







2 comentaris:

  1. A mi sí que m'agraden les anxoves, provaré de fer-los! si puc algun dia posaré una recepta de pasta que es fa amb bròquil i també porta anxoves, d'aspecte sembla pasta al pesto, però no ho és ;)

    ResponElimina
  2. És clar !! M'encantaria que fos un lloc d'intercanvi i per treure idees. Un petó

    ResponElimina