dijous, 16 de juny del 2011

mongeta tendra amb pernil dolç

VERDURA BULLIDA

"Jo només menjo mongeta tendra de verdura". Ja ho sé, hem de reconèixer que la mongeta tendra triumfa més que d'altres verdures com els espinacs, la col o les bledes. Però no cal que feu la mongeta tendra bullida amb patates només. No tinc res a dir de fer-la amb patates, és boníssima, però  podem provar  de fer-la d'una altra manera.

Aprofiteu ara que n'és el temps! Ara sí que és tendra tendra. Si no esteu segurs en podeu agafar una i doblegar-la i comprobar si es trenca de seguida. Si és més aviat de goma, vol dir que ja no és massa tendra.







INGREDIENTS:

1/2 quilo de mongeta tendra (millor la del cuquet)

1/2 llauna de tomàquet trossejat, no triturat

1 ceba petita

3 talls de pernil dolç

oli, sal, sucre i pebre


Posem una olla al foc amb abundant aigua i un grapat de sal i esperem que bulli.

Triem les mongetes, li tallem les puntes i tallem pel mig les llargues, les altres les deixem senceres. Les rentem bé sota l'aigua. Quan la'igua de l'olla bulli les posem a dins i les deixem bullint fins que es puguin partir amb una forquilla, més o menys uns quinze minuts.

Pelem la ceba i la tallem a llunes primes. La posem en una paella amb oli amb el foc mig i la deixem fins que es torna transpqrent. Hi afegim la mitja llauna de tomàquet trossejat, o potser una mica menys de mitja. En aquest moment hi posem una mica de sal, una mica de sucre i pebre.

Quan el tomàquet es vegi cuit, haurà canviat de color i farà olor de tomàquet ( si esteu costipats ho teniu clar!) , hi poseu el pernil dolç tallat a trossos. Quan les mongetes estiguin cuites i ben escorregudes es tiren també a la paella. Es fa donar un parell de voltes a tot plegat i ja es pot apagar. 



4 comentaris:

  1. M'agraden molt les teves receptes! Trobo que les expliques molt bé i la veritat, donen ganes de posar-s'hi! També proposes idees d'allò més suggerents, aixi que desde la Costa Brava, moltes felicitats! :D

    Claudia.

    ResponElimina
  2. Hola Claudia, aquesta és la meva idea, fer receptes senzilles perquè us animeu a cuinar, a provar-les i a canviar-les al vostre gust. Jugueu!!
    Petons

    ResponElimina
  3. Que bona! ara a l'estiu van molt bé aquests tipus de plats, i sí que hem d'aprofitar-les ara en temporada, que sinó després va més cara...!! et puc dir un suggeriment d'una "amanida" que fem amb mongeta tendra? mongeta tendra bullida + una llauna de tonyina + tomàquets xerri + maionesa + ou dur ratllat. Així ben fresqueta, està molt bona!

    ResponElimina
  4. Gràcies Bet!!! Això m'encanta , que en el bloc es proposin coses diferents i que es vagin fent variacions sobre les receptes.
    Molt bona idea aquesta amanida fresqueta, un petó

    ResponElimina