dimecres, 1 de juny del 2011

tartar de salmó a la japonesa

ATENCIÓ PEIX CRU

Poso aquest warning perquè m'imagino que no li agrada a tothom el peix cru. Jo us demano que l'hi doneu una oportunitat. Ara que hi ha la febre de menjar sushi jo us proposo una forma molt més senzilla que podeu fer vosaltres mateixos  casa. En homenatge a un dels meus restaurants favorits, ells el tenen a la carta aquest plat. És el restaurant Logancuit de Vilanova.

Quan mengem peix cru hem de vigilar molt, el peix sense cuinar pot portar un paràsit dels intestins bastant perillòs que és l' anisakis. Sí, te nom simpàtic però no us hi vulgueu trobar. Per tant per tal d'evitar-ho només hem de congelar el peix abans de consumir-lo. Un cop congelat el paràsit és morirà i ja el podem descongelar i menjar-lo cru.







INGREDIENTS:

1 filet de salmó sense pell ni espines d'uns 200 grs

salsa de soja, de la salada

wasabi (és el picant japonés i el trobareu en botigues orientals de menjar, és clar, no el busqueu en un  todo-a-cien)

llavors de sèsam


Ja ho veieu que aquí hi entren ingredients més difícils de tenir a la nostra cuina, però si us agrada la cuina oriental els fareu servir més vegades.

Agafem el tall de salmó, després de descongelar-lo i el netegem del tot de pell i espines. El tallem a quadrats petits i el posem en un plat. El reguem amb la salsa de soja i per sobre de tot li tirem les llavors de sèsam. En un costat del plat hi posem una mica de wasabi que cada comensal se'l barrejarà segons el gust de picant que vulgui. El podem guarnir amb unes fulles de porradell.

I ja està, així de fàcil, no em digueu que no ve de gust ara quan faci calor, o si voleu enlluernar algú amb un menjar superfàcil i sofisticat!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada