dimarts, 12 d’abril del 2011

goulash estofat de vedella

OMPLIM EL REBOST

Avui una recepta amb molts condiments. Però nois, sense por, ompliu el rebost. Les espècies no es passen i sempre us faran servei. No compreu els preparats d'espècies que diuen "per la pasta", "per peix", "per arròs"... Tingueu el vostre apartat d'espècies i barregeu-les vosaltres al vostre gust!

Per fer un bon estofat penseu a demanar la carn d'una peça que sigui ben tendre, això és la meitat de l'èxit del plat, us ho asseguro. No us espanteu pels 35 minuts de cocció que necessita, el podeu fer mentre esteu sopant un dia i ja el teniu per l'endemà. S'ha de ser pràctics. Ah! si ho acompanyeu amb pasta sobretot feu-la al moment, que si se n'assabenten a Itàlia no us deixarien passar mai més la seva frontera! 

Aquest estofat és hongarès, el gust és diferent del que mengem nosaltres. Proveu-lo, no us decebrà. Un altre dia ja farem el típic!







INGREDIENTS:

250 grs de coll de vedella a tacos per fer estofat ( si no és coll sobretot que sigui una peça tendre)

1 ceba petita

1 pabrot  vermell petit

dues  cullerades petites de pebre vermell dolç (si us agrada el picant en podeu posar una de picant)

boles de pebre negre

1/2 cabeça d'alls

1 fulla de llorer

1 cardamom (és una espècie que te una olor com de llimona, molt adequada per fer guisos orientals)

1 tassa petita de vi negre

7 cullerades de tomàquet triturat cru

150 grs d'spaguetti

oli, sal

una cullerada de mantega, pebre negre i nou moscada (per amanir els spaguetti , opcional)


Posem una cassola al foc amb un fons d'oli. Salem i pebrem els trossos de carn i quan l'oli sigui calent els  posem a la cassola. Amb el foc ben viu anem tombant la carn. Hi afegim les boles de pebre negre, la fulla de llorer, la mitja cabeça d'alls,el cardamom i les cullerades de pebre vermell.  Quan la carn s'hagi tornat a beure la seva aigua ( si nois, sona estrany però la carn se la torna a beure), hi posem la ceba tallada a trossos petits i el pabrot també a trossos petits. Quan estigui la ceba i el pabrot una mica tou hi afegim la tassa de vi negre i ho deixem a foc fort que el vi redueixi. Després hi afegim les cullerades de tomàquet i hi afegim un polsim de sal i un de sucre i ho deixem que es faci una mica, amb 5 minuts en tindrem prou.
Ho cobrim amb aigua , sense deixar-ho en una piscina, i quan bulli l'aigua abaixem el foc i ho deixem fent xup-xup 35 minuts.

Mentrestant posem una olla al foc amb sal i quan bulli hi tirem els spaguetti. Els coem el temps que diu la bossa i els hi tirem aigua freda abans d'escorrer-los, recordeu que així no s'enganxen. Un cop escorreguts els amanim amb trossos de mantega, pebre i nou moscada.

Servim un plat amb els spaguettis al fons i a sobre una bona cullerada del goulash amb la seva salsa.

4 comentaris:

  1. Núria, sóc el Marc Vicens, m'he animat i estic fent el Goulash però amb petites variacions, estic seguint el fil de la recepta, però he canviat la vedella per xai!! De moment fa molt bona olor.

    ResponElimina
  2. Hola Núria, he comprat coll de vedella i no sabia com fer lo, la veritat és que està molt bé de preu. La teva recepta m ha semblat fenomenal i els teus consells també.
    Moltes gràcies

    ResponElimina
  3. Hola Núria, he comprat coll de vedella i no sabia com fer lo, la veritat és que està molt bé de preu. La teva recepta m ha semblat fenomenal i els teus consells també.
    Moltes gràcies

    ResponElimina
  4. Fantàstic, és veritat hi ha carn que està bé de preu i és ben bona. Espero que les meves receptes t'inspirin per fer les teves pròpies versions i que te les facis teves. Un petó.

    ResponElimina